De veranderende onderwijsbehoeftes van expats

Actueel onderzoek

Expats en onderwijs in Nederland

Het profiel van de expat verandert en daarmee veranderen ook de behoeftes van deze groeiende groep ouders in Nederland. Dit heeft gevolgen voor het onderwijs. OCW wilde inzicht in de behoeftes, drijfveren en ervaringen van deze (groeiende) groep ouders en liet onderzoek doen. Onlangs verscheen de rapportage.

Expat-ouders zijn tegenwoordig niet vanzelfsprekend op zoek naar een plek op een internationale school, maar om verschillende redenen geïnteresseerd of voornemens om hun kind of kinderen in te schrijven op een Nederlandse school. Hoe groot is die voorkeur? Ervaren ouders drempels en – andersom – zijn er ook obstakels voor Nederlandse scholen? Deze en andere vragen worden met dit onderzoek beantwoord.

Onderzoekers

Het landelijke onderzoek naar de behoeftes, drijfveren en ervaringen van expat-ouders werd uitgevoerd door Decisio in samenwerking met Jos van Elderen en Marieke Reuter van B&T. Binnenkort leest u op deze website meer over de bevindingen. De complete onderzoeksrapportage kunt u ook hier downloaden.

Meer weten?

Wilt u naar aanleiding van dit onderzoek in gesprek. Neem dan contact op met Marieke Reuter.

Eindrapportage

Ministerie van OC&W (17 augustus 2018). Onderzoek toegankelijkheid Nederlands onderwijs voor internationals. Eindrapportage.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.