Vooruitblikken met trendwatcher Farid Tabarki

“Verandering is de enige constante”

Hoe ziet de (verre) toekomst van het Nederlandse onderwijs eruit? Deze vraag stond centraal tijdens de B&T-studiedag op 13 mei jongstleden. Tegen het fraaie decor van het Amsterdamse stadsstrand Blijburg gingen we samen met een aantal van onze relaties de dialoog aan. Het gesprek vond plaats onder de inspirerende leiding van Farid Tabarki. Deze Trendwatcher of the Year 2012-2013 doet sinds het jaar 2000 onderzoek naar de Europese tijdsgeest.

Het was een fascinerende middag, vol bespiegelingen en boeiende vergezichten. Enkele opvallende uitspraken: ‘het eeuwige leven ligt in het verschiet’, ‘ons DNA ligt op straat’, ‘verandering is de enige constante’, ‘one size does not fit all’, ‘zenden wordt uitwisselen’, ‘onzekerheid is het enige zekere’ en ‘het midden verdwijnt’. Rode draad? We moeten het hebben van ‘samen’ – be connected als de nieuwe grondhouding die ons in staat stelt de vloeibare samenleving te betreden. B&T-adviseur Harm Klifman zette zijn impressie van de middag op papier. Geïnteresseerd? Klik dan hier.

Studiedagen

In het kader van onze professionalisering organiseert B&T regelmatig studiedagen. Zo nu en dan worden deze dagen ook bijgewoond door een aantal van onze relaties. Vaak nodigen we een externe expert uit om het inhoudelijke programma te verzorgen. Zo hadden we vorig najaar André Wierdsma te gast, hoogleraar Organiseren en Co-creëren aan de Nyenrode Business Universiteit. Als u ook eens op een van onze studiedagen aanwezig wilt zijn, laat het ons dan weten. De eerstvolgende studiedag vindt plaats op 31 oktober aanstaande.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.