Opdrachtgevers over B&T

10 van de 12 berichten
Bedrijfsmatiger werken en een grotere externe gerichtheid: dat was de wens van Hogeschool Van Hall Larenstein. Peter van Dongen, voorzitter van het college van bestuur, zette het afgelopen jaar drie interim-managers van B&T in om die doelstellingen mede te helpen realiseren. Naar tevredenheid, vertelt hij. “Dat is door alle interim-managers prima neergezet.”
Als wij een vraag stellen, vraagt B&T door
Rotterdamse Vereniging voor Katholiek Onderwijs (RVKO)
Een hogere respons, kortere doorlooptijd, meer schoolspecifieke vragen, betere rapportages, een makkelijkere vertaling naar beleid… De RVKO voerde de afgelopen maanden een grote verbeterslag door in haar kwaliteitsonderzoeken. De vereniging vroeg daarbij ondersteuning van B&T. “Waar andere partijen misschien wel de goede techniek konden leveren, bood B&T goede techniek én inhoudelijke begeleiding. Daar is B&T echt goed in.”
We weten weer exact waar we voor staan
Dutch International Schools
Een goed beeld geven van hun onderwijs in Nederland. Dat is wat Dutch International Schools voor ogen had met een nieuwe website. Het werd onderdeel van een communicatietraject waar B&T communicatiecollectief bij hielp, naar tevredenheid. “Claudia ging direct de diepte in.”
Velddijk is echt een andere school geworden
Onderwijsgroep Buitengewoon
Logo Onderwijsgroep Buitengewoon
In 2016 kreeg Velddijk, een VSO-school voor kinderen met gedragsproblematiek (cluster 4), bezoek van de inspectie. Die oordeelde keihard: de school stond er slecht voor. Om orde op zaken te stellen huurde directeur Alfred Kempe Martha de Roos in, die namens B&T in september 2016 voortvarend aan de slag ging.
Een sterke daling van het aantal leerlingen in het VO zorgt ervoor dat scholen in Zeeuws-Vlaanderen verregaande maatregelen moeten treffen. Zo ook SSG De Rede in Terneuzen. Midden in een fusietraject legde de directeur-bestuurder echter onverwacht zijn functie neer. Interim-locatiedirecteur Mees Hakkenberg loodste de school door een onstuimige periode.
Een zeer zinvolle dag
Bernadette Maria School
Weten waar u voor staat en wat uw ambities zijn: het schoolplan in 1 dag geeft schoolleiders en hun team een houvast en helpt om op de afgesproken koers te blijven. Dionne van der Helm-Wilmer, adjunct-directeur van de Bernadette Maria School in Delft, koos voor dit traject.
Floor de Jong (programmamanager) en Emma Verspoor (senior projectleider) van Schoolinfo hebben ervaring met de Talenten Motivatie Analyse van B&T. Adviseur Pauline Zwaal van B&T heeft hen geholpen om deze talentenanalyse in te voeren in de organisatie. “We merkten in gesprekken met medewerkers dat zowel de organisatie als de medewerkers wilden kijken waar de talenten zaten. Ook was behoefte om structureel te bespreken wat goed gaat, waarin de medewerkers kunnen groeien en aan welke handvatten dan behoefte is”.
Hellen Persoon, directeur-bestuurder Samenwerkingsverband Brabantse Wal PO vindt het onderwerp kwaliteit van groot belang om op de agenda te zetten. Twee jaar eerder kreeg het Samenwerkingsverband een onvoldoende van de onderwijsinspectie en daarbij een herstelopdracht in het kader van kwaliteit.
De Vuurvogel staat weer goed op de kaart
Basisschool De Vuurvogel Uithoorn
Conny Morpurgo werd in 2019 directeur van basisschool De Vuurvogel in Uithoorn. Haar opdracht: de onderwijskwaliteit en de reputatie van de school verbeteren. Morpurgo formeerde een nieuw team, verbeterde het onderwijs en zette de school weer goed op de kaart. Bij dat laatste kreeg ze ondersteuning van B&T communicatiecollectief.
Ik zou B&T een volgende keer zeker weer inschakelen
SWV Primair Onderwijs Amsterdam Diemen
SWV Primair Onderwijs Amsterdam Diemen was op zoek naar een nieuwe directeur-bestuurder. Een ervaren leidinggevende met visie, humor en Amsterdamse lef. Na een zorgvuldig traject werd deze gevonden, mede dankzij de begeleiding van B&T werving & selectie. “Het is allemaal heel soepel verlopen.”

Actueel

Onze agenda

Aanmelden voor onze nieuwsbrief