Ontwikkeltrajecten voor intern begeleiders

Variatie op maat

Intern begeleiders (ib’ers) hebben een belangrijke rol met betrekking tot de onderwijskwaliteit binnen de school. Een complexe rol, waarbij leren een dagelijkse bezigheid is. Soms gaat het om specifieke kennis en vaardigheden, op andere momenten om bijvoorbeeld rolbewustzijn en rolvastheid. Óf om persoonlijke groei.

B&T begeleidt vaak groepen van intern begeleiders. Deze begeleiding heeft altijd een directe relatie met de onderwijskwaliteit. Binnen een ontwikkeltraject onderzoeken we gezamenlijk praktijksituaties en werken we toe naar de gewenste situatie.

Maatwerk

Onze aanpak is altijd maatwerk. De begeleiding wordt afgestemd op de behoeften van de groep. We werken waarderend en integreren de praktijk van alledag. We maken bovendien gebruik van verschillende methoden en werkvormen. Dit kunnen we bijvoorbeeld doen:

Begeleide sparring tussen directeur en ib’er

De directeur en de ib’er geven samen met de leerkrachten vorm aan de kwaliteit van de school, vanuit een heldere visie op onderwijs. Een effectieve en efficiënte samenwerking is belangrijk. Wie doet wat en waarom? Welke opdracht heeft de directeur of de ib’er als het gaat om onderwijskwaliteit? Deze vragen kunnen we samen verder onderzoeken.

Praktijkoefening met Theatergroep PlayBack

Theatergroep PlayBack brengt de dagelijkse praktijk in onze trajecten. Met de acteurs bereiden we situaties voor uit de praktijk van ib’ers. Zo kunnen zij oefenen met alle mogelijke reacties.

Analyse van de ondersteuningsstructuur

Administreren en registreren vragen vaak veel tijd. Vraag jij je ook weleens af of dit niet anders en gemakkelijker kan? Laat een van de adviseurs van B&T eens meekijken. Samen ontdekken we waar de ondersteuningsstructuur van de school effectiever en efficiënter kan.

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over deze mogelijkheden of heb je een andere vraag over ons maatwerkaanbod voor intern begeleiders? Neem dan contact met ons op.