Samen ontdekken, daar krijg ik energie van

Met een moeder als juf kreeg ik van jongs af aan al een kijkje achter de schermen van het werk van een leerkracht. Het was voor velen dan ook geen verrassing dat ik de academische Pabo ging doen. Eenmaal voor de klas als stagiaire verdiepte ik me steeds meer in de wetenschap achter leren en ontwikkelen, en in de organisatie van de onderwijssector. Op dat moment besloot ik volledig het academische pad van onderwijswetenschappen en bestuur- en organisatiewetenschappen te volgen.

Na mijn studie vond ik B&T, een bureau waar mijn passie voor onderwijs en mijn interesse in hoe organisaties goed werken samenkomen. Alles wat B&T doet, is gericht op het laten groeien van de onderwijssector en dat is iets waar ik graag aan bijdraag!

Prikkelen

Dit doe ik onder andere door mijn analytische vaardigheden in te zetten om data te duiden en informatie samen te brengen. Ik vind het fijn om vanuit duidelijke afspraken en overzicht te werken. Dit betekent niet dat er geen ruimte is voor creativiteit, ik vind het leuk om nieuwe werkvormen te bedenken en hoor graag andere perspectieven. Een beetje prikkelen en samen ontdekken, daar krijg ik energie van. Ik vind het belangrijk dat wat wij doen bijdraagt en dus zal ik regelmatig een (positief) kritisch geluid laten horen.

Verbinden

Bij B&T houd ik mij voornamelijk bezig met kwaliteitsonderzoeken, strategietrajecten en passend onderwijs. Ik voer verschillende onderzoeken uit en begeleid betrokkenen bij de analyse van de resultaten: wat betekent dit voor ons en wat hebben we dan nog te doen? Daarnaast begeleid ik samen met collega’s regelmatig teams om een nieuwe strategie te ontwikkelen of een stip op de horizon te plaatsen. Dit doen we door mensen met elkaar te verbinden en het goede gesprek te faciliteren.

Overwinningsdrankje

Als ik niet aan het werk ben als adviseur, ben ik vooral te vinden op de squashbaan of op het voetbalveld. Ik vind het heerlijk om samen met mijn teamgenoten vol voor het spelletje te gaan hopelijk weer een wedstrijd te winnen. En het overwinningsdrankje na de wedstrijd? Daar geniet ik net zo goed van.