Professionalisering voor intern begeleiders

Tijd voor ontwikkeling!

Intern begeleiders hebben een belangrijke rol in het vormgeven van goed onderwijs op hun school. Deze tijd vraagt om nieuwe ideeën en oplossingen, maar biedt ook ruimte en behoefte om stil te staan bij de huidige praktijk. Wij dagen u hier graag toe uit!

Wij bieden u de kans om samen met ons te professionaliseren. In 6 filmpjes nemen we u gedurende drie weken mee in verschillende theorieën rondom het vak van ib’er. We werken aan de volgende thema’s: kwaliteitszorg, een systemische blik op de organisatie, mijn plek als ib’er, denken in driehoeken en veranderkunde. Ieder filmpje kunt u kijken wanneer dat u het beste uitkomt. Bij elk filmpje ontvangt u een verwerkingsopdracht die uitdaagt om naar uw eigen werksituatie te kijken: hoe is dit voor mij en mijn school?  

Bekijk de video

Contact met de docenten

Gedurende het traject plannen we 2 keer een gezamenlijk webinar of een conferencecall, waarin we met elkaar de vragen rondom de theorie bespreken, de opdrachten bekijken en reflecteren op het eigen handelen. 

Onderling kennis uitwisselen

Tevens bieden we u een platform waar de deelnemers informatie uitwisselen, elkaar vragen kunnen stellen en samen ideeën kunnen uitwerken.  

Coachingsgesprek

Mocht u (aanvullend) behoefte hebben aan een individueel (digitaal) coachingsgesprek, dan is dit natuurlijk mogelijk.  

Volg deze opleiding wanneer het u uitkomt

U kunt deze online module in uw eigen tijd en op uw eigen locatie (thuis of op het werk) volgen. De filmpjes en opdrachten worden in een periode van circa drie weken gedeeld met de deelnemers. We verzorgen de opleiding bij voorkeur incompany, aan een groep intern begeleiders van één organisatie. De prijs is op aanvraag. Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat vanuit B&T.

Doet u mee?

Wij hebben zin om aan de slag te gaan, doet u mee? Neem voor meer informatie contact op met Loes Peterse of Anouk Hendriks.