AVS Schoolleiderscongres 2023

Samen maken we school

Het AVS Schoolleiderscongres vindt dit jaar plaats op vrijdag 17 maart in DeFabrique in Utrecht. Het thema is Samen maken we school. Want als schoolleider ben je continu aan het bouwen, ontwikkelen en vernieuwen. En dat doe je niet alleen, maar samen met je team. B&T verzorgt een workshop en is vertegenwoordigd op de informatiemarkt.

Door samen te werken als schoolleider kun je jouw team en het onderwijs écht versterken. Maar hoe pak je die rol als ultieme verbinder? Hoe zet je jouw team in zijn kracht? Die vragen staan op 17 maart centraal in DeFabrique, een werkplaats voor schoolleiders. In dit historische pand waar ‘maken’ centraal staat, gaan de congresdeelnemers de handen uit de mouwen steken om hun leiderschap te laten vlammen en het onderwijs nog leuker en beter te maken.

Hoe haal ik meer uit 24 uur?

De centrale inleiding van het congres wordt dit jaar verzorgd door Margriet Sitskoorn, hoogleraar klinische neuropsychologie aan de Universiteit en auteur van het boek Tijd tekort, tijd genoeg. Ontrafel je strijd met de tijd en leer om genoeg tijd te hebben. Haar verhaal gaat over de oplopende werkdruk onder schoolleiders. Geregeld staan ze zelf een middag of dag voor de klas, omdat er simpelweg niet aan leraren te komen is. Hun eigen werk doen ze in de weekenden. Het wordt tijd dat de schooldirecteur zichzelf wat minder vaak wegcijfert, want alleen dan kun je de beste leider voor je team zijn. Maar hoe pak je tijd, rust en ruimte voor jezelf? En hoe ga je goed om met je tijd?

Workshop B&T

Deelnemers aan het congres hebben de keuze uit maar liefst 21 workshops en sessies. Eén daarvan wordt verzorgd door B&T-adviseurs Loes Peterse en Henk Hendriks. Onder de titel Bestuurder worden: iets voor jou? stellen zij schoolleiders de vraag of ze wel eens overwogen hebben de overstap te maken naar de functie van bestuurder. Zo ja, hoe doe je dat? Welke ambities en talenten heb je nodig om een geweldige bestuurder te worden? Past deze ontwikkeling in je loopbaan? En wat zijn je kansen op de arbeidsmarkt?

B&T op de informatiemarkt

B&T is ook te vinden op de informatiemarkt, in stand 6b. Wij hopen je daar te ontmoeten!