AVS Schoolleiderscongres 2024

De arena van het onderwijs

Het AVS Schoolleiderscongres vindt dit jaar plaats op vrijdag 15 maart in NBC in Nieuwegein. Het thema is ‘De Arena van het onderwijs’. Want soms heb je de mentaliteit van een straatvechter nodig om het onderwijs voor elkaar te krijgen, andere keren laat je die bokshandschoenen juist liever thuis. B&T verzorgt twee workshops en is vertegenwoordigd op de informatiemarkt.

Wanneer moet je koesteren en wanneer knallen? Wanneer moet je ballen hebben of juist bijval creëren? Stap in de arena van het onderwijs en word meester in je vak. Niet braaf maar brave! Dat staat centraal op 15 maart.

Iliass El Hadioui en Inge de Wolf

De eerste hoofdspreker van het congres is dit jaar onderwijssocioloog Iliass El Hadioui. Een man met een missie die het onderwijs wil verbeteren en ongelijke kansen de wereld uit wil helpen. Tweede hoofdspreker is Inge de Wolf, hoogleraar aan de Universiteit van Maastricht en programmamanager bij NRO. Zij spreekt over hoe je met je team samen werkt aan onderwijsverbetering. Dat maakt je werk leuker, maar versterkt ook het vakmanschap van jouw team. Hoe maak je jouw school elke dag een stapje beter?

Workshops van B&T

Deelnemers aan het congres hebben de keuze uit 25 workshops en sessies, waarvan er twee door B&T worden verzorgd. Esther Uitman-van der Leest en Gijs Bouwer staan tijdens de workshop Hoe voer ik dat lastige gesprek? stil bij de theorie en de praktijk van het goede gesprek. Alles wat je hier leert, kun je de volgende dag meteen in de praktijk op je eigen school toepassen.

De workshop van B&T-adviseurs Hannah Edelbroek en Mark Ackermans heeft de titel Een frisse blik op vraagstukken. Bij familie- of organisatieopstellingen weet je van tevoren niet precies welke informatie of inzichten dit je gaat opleveren, maar zeker is dat je een ander perspectief aangereikt krijgt om naar een vraagstuk te kijken. En dat kan verfrissend werken. Dus ben je op zoek naar een andere kijk op de problematiek die op jouw school speelt, sluit je dan aan bij deze sessie.

B&T op de informatiemarkt

B&T is ook te vinden op de informatiemarkt. Wij hopen je daar te ontmoeten!