Samen op weg naar een beter resultaat

B&T gelooft in beter onderwijs. Dat sluit aan bij waar ik zelf in geloof, namelijk dat het altijd beter kan. Je kunt jezelf altijd ergens in ontwikkelen. Als individu of samen, in een groep. Kritisch zijn en zaken ter discussie stellen, zijn naar mijn idee belangrijke voorwaarden om vooruit te komen. Door vragen te stellen, zaken te concretiseren en verbindingen te zoeken probeer ik mensen vooruit te helpen.

In mijn vrije tijd besteed ik veel tijd aan sport, als sporter, trainer en kijker. Hoe mensen daarin – individueel of in teamverband – tot prestaties komen, heeft mij altijd geboeid. Ook in het onderwijs help ik mensen om samen beter te worden. Ik krijg er energie van als ik mensen kan helpen bij hun ontwikkeling, hun groei. Dat blijft iedere keer weer uitdagend, omdat je telkens in een nieuwe situatie komt, in een andere omgeving, met een diversiteit aan mensen en vragen.

In kaart brengen waar het beter kan

Door mij nieuwsgierig op te stellen en gebruik te maken van mijn analytische vaardigheden hoop ik bij te dragen aan het in kaart brengen waar het beter kan. Dat doe ik bijvoorbeeld door patronen te benoemen, data inzichtelijk weer te geven of door vanuit een ander perspectief op de situatie in of juist uit te zoomen. Dat doe ik in individuele en in teamgesprekken waarbij het draait om de ontwikkeling van mensen.

Expertises?

Als betrokken adviseur werk ik graag samen met mensen uit het veld aan beter onderwijs. Ik doe dat vooral in opdrachten op het terrein van kwaliteitszorg, strategie en persoonlijk leiderschap. Ook ondersteun ik scholen en besturen bij de totstandkoming van hun schoolplannen en strategische beleidsplannen.