Amsterdamse VSO bundelt de krachten

Met vereende kr8

Onder de noemer Kwaliteitsimpuls Voortgezet Onderwijs Amsterdam (KVA) werkten de afgelopen jaren vier VSO-besturen in Amsterdam en de gemeente samen aan een duurzame versterking van de kwaliteit en verhoging van de onderwijsopbrengsten. Het KVA-traject loopt nu bijna ten einde, maar werken aan kwaliteit is een continu proces. Een proces waarin je samen meer bereikt dan alleen. Daarom bundelden de Amsterdamse VSO-besturen en B&T de krachten in het project ‘Met vereende kr8’. Om te leren van het verleden en van elkaar. En om samen vooruit te kijken naar de volgende mogelijke stap in de versterking van de kwaliteit.

Het project ‘Met vereende kr8’ is een gezamenlijk initiatief van Stichting Orion, Altra Onderwijs & Jeugdhulp, VierTaal, Kentalis en B&T. Het project is nadrukkelijk naar buiten gericht. Wij geloven immers in delen en de dialoog. In de kracht van samen. Daarom ook is er een speciale website gemaakt – www.metvereendekr8.nl – waar alle opbrengsten bij elkaar staan. Hier kunt u films bekijken over goede voorbeelden van kwaliteitsverbetering in het VSO, meer lezen over het boekje Met vereende kr8 en nog veel meer informatie vinden.

Symposium

Een belangrijke mijlpaal in het project ‘Met vereende kr8’ was het symposium op 19 mei jongstleden. Een symposium waar de vier deelnemende schoolbesturen stil stonden bij de opbrengsten van het KVA-traject en – bovenal – vooruitblikten op de toekomst. Met welke (gedeelde) ambitie gaan zij de komende jaren aan de slag?

vereende kr8 1

Toekomstambitie

De ambitie is om als VSO intensiever samen te werken en kennis te delen, over de grenzen van de besturen en clusters heen. Het is hiervoor noodzakelijk dat scholen, bestuurders en leraren steeds met elkaar in dialoog zijn en blijven en dat alle betrokkenen grote én kleine stappen in het verbeteren van onderwijskwaliteit omarmen.

Foto afsluiting Met vereende kr8_site

Op de foto: Wethouders Onderwijs Simone Kukenheim (l) en Lieke Rigter van Expertisecentrum Orion

Borgen

Simone Kukenheim, wethouder Onderwijs in Amsterdam, sprak op het symposium over de kracht van kennisdeling: “Kennis delen en doorgeven wordt steeds meer een manier om te professionaliseren. En professionalisering van leraren is dé manier om te werken aan kwaliteit op scholen. We geven leraren (met de Amsterdamse lerarenbeurs, red.) nu iets in handen om zelf aan de slag te gaan met hun eigen ontwikkeling en die van het onderwijs.” Kukenheim legde de nadruk op het borgen van de kennis die is opgedaan tijdens het KVA-traject en stelde de aanwezige leraren en directeuren daar ook vragen over: “Ik ben heel benieuwd naar hoe jullie nu verder gaan en wat de volgende doelen zijn.”

vereende kr8 2

Meer informatie:www.metvereendekr8.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.