B&T en Fenom samen verder

B&T en Fenom slaan de handen ineen. Vanaf 1 juni aanstaande gaat Fenom verder als onderdeel van B&T. Omdat hun dienstverlening complementair is, kunnen de bureaus onderwijsorganisaties gezamenlijk nog beter van dienst zijn. “Deze samenwerking is goed voor onze bedrijven en voor het onderwijs.”

Fenom blijft onder zijn eigen naam opereren en blijft de huidige werkzaamheden uitvoeren met het bestaande, vertrouwde team van adviseurs. “In die zin verandert er niks voor onze opdrachtgevers”, zegt eigenaar en directeur Rob Hanse. “Maar natuurlijk gaan ze, zeker op termijn, profiteren van de brede expertise en dienstverlening die B&T meebrengt. Samen kunnen we alle vragen aan en kunnen we de onderwijsmarkt in de volledige breedte bedienen.”

Verschillen koesteren

Fenom richt zich vooral op het primaire onderwijsproces: het handelen van de leerkracht in het klaslokaal. B&T werkt juist met name voor, met en naast leiders in het onderwijs. “Waar Fenom vrijwel altijd start vanuit de klas, werken wij meestal vanuit de kamers van bestuurders, toezichthouders en directeuren”, zegt algemeen directeur van B&T Hans van Willegen. “In die zin vullen we elkaar uitstekend aan. Tegelijk zijn we verschillend: elk bureau heeft zijn eigen DNA, manier van werken en positie in de markt. Die verschillen willen we juist koesteren, want op die manier kunnen we elkaar sterker maken.”

Uitbreiding werkgebied

Fenom is nu voornamelijk actief in de provincies Flevoland en Noord-Holland. De bedoeling is dit uit te breiden, wat met het landelijke netwerk van B&T een reële optie is. Ook liggen er ambities in de uitbreiding en versterking van het trainingsaanbod op actuele thema’s als kwaliteitsbeleid, kansengelijkheid en burgerschap. Fenom en B&T staan allebei voor duurzame onderwijsontwikkeling en met de uitbreiding van het werkgebied ontstaan er voor beide partijen meer mogelijkheden om daar op in te zetten.

Multidisciplinaire samenwerking

Vanwege het samengaan wordt de directie van Fenom uitgebreid. Rob Hanse gaat met Jeroen van Huizen, nu senior adviseur bij B&T, leidinggeven aan het bureau. “Ik zie ernaar uit om gezamenlijk leiding te gaan geven aan Fenom en de organisatie verder te brengen. Ook wil ik me richten op de verbinding met B&T, want we willen graag toewerken naar meer multidisciplinaire samenwerking tussen de teams van B&T en Fenom, op thema’s waar dat logisch is. Daarvoor nemen we overigens de tijd. Op 1 juni gaan we officieel samen verder, maar we willen in een rustig tempo naar elkaar toegroeien. Ik ben zelf werkzaam geweest bij Fenom, dus ik ken het bureau en de mensen die er werken goed. Dat gaat me zeker helpen om samen met de medewerkers een volgende stap te zetten in de ontwikkeling van Fenom.”

Interim-pool ib’ers

B&T en Fenom gaan onder de vlag van Fenom een nieuwe dienst opzetten voor interim-activiteiten op het vlak van interne begeleiding en zorgcoördinatie. Rob Hanse: “Vanuit het primaire proces worden wij geregeld gevraagd interim-klussen te doen, vooral op het terrein van interne begeleiding. Eigenlijk is dat niet onze core business, maar we doen het omdat we onze klanten graag van dienst willen zijn. Door het samengaan met B&T ontstaat de mogelijkheid om een pool van ib’ers op te richten, waarbij adviseurs van Fenom de kwaliteit van dat netwerk gaan bewaken. Zo kunnen wij onze competentie maximaal inzetten en tegelijkertijd gebruiken we de ruime ervaring van B&T op het gebied van interim-management in het onderwijs.”

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.