B&T tekent Verklaring Gelijke Kansen

27 mei tekende Martine Fuite namens B&T de Verklaring Gelijke Kansen. Met de ondertekening bundelen ruim 50 werkgevers, intermediairs, HR-professionals, maatschappelijke organisaties en de overheid de krachten voor meer gelijke kansen bij sollicitaties en op het werk.

B&T onderschrijft het belang van inclusief werkgeverschap en tekende daarom de verklaring, vertelt Martine Fuite: “We zijn ervan overtuigd dat we alleen met een echt divers team het verschil kunnen maken en duurzaam van meerwaarde kunnen zijn voor onze opdrachtgevers. Dat betekent dat we in onze eigen werving en selectie en in de doorstroom van medewerkers heel scherp zijn op het bieden van gelijke kansen. En dus ook actief aan de slag zijn om onze processen daarvoor te verbeteren.”

Krachtig signaal

De verklaring werd opgesteld op initiatief van minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De minister zei over de verklaring: “Iedereen verdient een gelijke kans in de zoektocht naar werk of bij promoties. Echt gelijke kansen bieden door bijvoorbeeld objectief te werven en selecteren vraagt serieuze inzet van werkgevers. Daarom is het een krachtig signaal dat een groep koplopers deze verklaring tekent. Zij vormen een inspiratiebron voor andere bedrijven en organisaties. Samen stellen we een nieuwe norm.”

Ontwikkelagenda

Bedrijven en organisaties die de verklaring ondertekenen, krijgen ondersteuning vanuit de Ontwikkelagenda Gelijke Kansen. Die agenda wordt het komende half jaar uitgewerkt en loopt tot eind 2026. Binnen de Ontwikkelagenda werkt het ministerie van SZW samen met werkgeversorganisaties, de Sociaal-Economische Raad (SER), HR-professionals en recruiters om ondersteuning op maat te bieden en ontwikkelen.

Lees ook het artikel ‘Niemand buitenspel’, dat we onlangs schreven over een objectievere blik bij werving en selectie.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.