De Broedplaats: voor startende schoolleiders

Ontmoeten en samen leren

Energiek, ambitieus, onzeker, dapper… jíj bent de toekomst. Jij bent een startende leider en je gaat je stempel drukken op het onderwijs van de toekomst. Natuurlijk wil je als ‘beginner’ graag laten zien dat je een goede leider bent. Maar wat is dat precies? Dat je op elke vraag een antwoord hebt? Dat je niet aarzelt, maar het ene besluit na het andere neemt? Of vraagt leiderschap iets anders? En van wie kun je dat leren? Daarvoor is er nu De Broedplaats: dé ontmoetingsplek voor jou en andere startende schoolleiders!

Kennis bevindt zich tussen mensen en leren doe je het beste (ook) samen. Maar binnen je school of bestuur zijn er waarschijnlijk niet veel mensen die dezelfde vragen en dilemma’s hebben als jij. Daarom start B&T De Broedplaats. In vijf netwerkbijeenkomsten kun je bij De Broedplaats stilstaan bij je eigen leiderschap, ervaringen delen met andere startende schoolleiders, inspiratie opdoen en échte stappen zetten in jouw ontwikkeling.

Wat beloven we je?

De bijeenkomsten van De Broedplaats worden begeleid door adviseurs van B&T. Zij zetten hun kennis en ervaring in om je te ondersteunen bij je ontwikkeling, je inspiratie aan te reiken en jouw leren te verdiepen en te versnellen. Verwacht geen kant-en-klare antwoorden, want de antwoorden op je eigen leervragen en uitdagingen vind jij zélf.

Wij zijn binnen De Broedplaats niet rechtlijnig. Wij kijken naar jouw behoefte en die van de groep en stemmen het programma helemaal daarop af. We beloven je in elk geval nieuwe theoretische kennis die je direct in de praktijk kunt inzetten. Bijvoorbeeld over de piramide die geen piramide is, en over de bijzondere dingen die je met taal kunt doen. Daarnaast loop je ook een keer mee met een andere deelnemer, en die andere deelnemer ook met jou. Zo kun je direct in de praktijk sparren, oefenen met je leervraag en inzichten krijgen van ‘een buitenstaander’.

Wat vragen we van jou?

We vragen je om nieuwsgierig te zijn, naar je eigen vragen en de vragen van andere startende leiders. En om je kwetsbaar op te stellen en écht te onderzoeken. Kortom, we vragen je om met hart en ziel bij alle bijeenkomsten aanwezig te zijn en bij te dragen.

Wat betekent het in praktische zin?

We komen vijf keer bij elkaar gedurende een jaar en willen van start gaan op 11 november 2022. Voor je kunt deelnemen aan De Broedplaats voeren we een kennismakingsgesprek.

Wat levert het jou op?

Verwarring, verrijking, verandering en inspiratie: dat in elk geval. Een netwerk, vrienden en gezelligheid: daar zijn we ook vrij zeker van. Dat je een betere leider wordt: dat is onze ambitie. Ook die van jou? Meld je aan!

Kosten

De kosten van De Broedplaats zijn € 1.250,- per deelnemer.

Nieuwsgierig?

Op deze pagina vind je het programma van De Broedplaats en het aanmeldformulier voor de eerstvolgende editie. Neem voor meer informatie contact op met Jeroen van Huizen of Mark Ackermans (zie contactgegevens elders op deze pagina).

 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.