Praatplaat Strategisch HRM

Waar stokt en waar stroomt het in jóuw organisatie?

B&T werkt bij strategisch HRM-vraagstukken met het veelgebruikte AMOR-model. Hierin draait het om Abilities (bekwaamheden), Motivation (motivatie), Opportunities (mogelijkheden) en Relations (relaties). Op onze praatplaat Strategisch HRM hebben we dit model vertaald in een waterkringloop, waarmee we laten zien wat er gebeurt als je je HRM-beleid al dan niet op orde hebt.

Mensen maken het onderwijs. Onderwijsorganisaties zijn succesvoller als ze gelukkige medewerkers hebben die – ieder met hun eigen talenten, kennis en expertise – vol gaan voor de gezamenlijke ambities. Om die reden verdient strategisch HRM alle aandacht van bestuurders en schoolleiders.

Stokken en stromen

De voorzijde van de praatplaat bevat twee illustraties van het AMOR-model in de vorm van een waterkringloop. De eerste laat zien wat er gebeurt in een organisatie die haar HRM-beleid niet goed voor elkaar heeft. Dan stokt de waterkringloop, op verschillende niveaus en plekken. De tweede illustratie symboliseert een organisatie die haar HRM-beleid wel op orde heeft; de kringloop stroomt en er is sprake van effectieve interventies die een langdurig en zichzelf versterkend effect hebben.

Pijlers

Op de achterzijde van de praatplaat staan de drie pijlers van strategisch HRM centraal: een solide sHRM-beleid (strategie), goed leiderschap en een effectieve ontwikkeling en begeleiding van medewerkers. B&T kan jouw organisatie op alle drie terreinen begeleiden om het strategisch HRM duurzaam te versterken. Zo hebben we een breed aanbod op het gebied van strategieontwikkeling; van werving & selectie tot beloningsbeleid en van gesprekkencyclus tot functiewaardering.

Leiderschap

Op het vlak van leiderschapsontwikkeling bieden wij diverse trajecten, leergangen en trainingen op thema’s als persoonlijk leiderschap, systemisch leiderschap en talentgericht leidinggeven. Daarbij maken we gebruik van verschillende methoden, zoals transactionele analyse, NLP en de Talenten Motivatie Analyse (TMA).

Ontwikkeling medewerkers

Waar het de ontwikkeling van medewerkers betreft, de derde pijler, valt onze dienstverlening uiteen in drie categorieën: individuele ontwikkeling, teamontwikkeling en verzuimpreventie en -begeleiding. Zo kun je onder andere bij ons terecht voor begeleiding bij mobiliteitsvraagstukken, ontwikkelassessments, (team)coaching, development centers en workshops over signalering van werkdruk. 

Meer weten?

Download de gratis praatplaat via onderstaande button. Op deze pagina vind je meer informatie over onze dienstverlening op het terrein van strategisch HRM. Ook interessant is dit artikel over een maatwerktraject gesprekkencyclus voor teamleiders van Scholengroep Leonardo da Vinci in Leiden. Heb je vragen? Neem dan contact op met onze adviseurs.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.