Leiderschap

Zonder goed leiderschap geen goed onderwijs

In onderwijsorganisaties gaat het vaak over leiderschap. Professioneel en persoonlijk leiderschap zijn immers van wezenlijk belang voor het functioneren van de organisatie. En voor het welbevinden van de medewerkers, het belangrijkste kapitaal van een school. Daarom durven wij gerust te stellen: zonder goed leiderschap geen goed onderwijs.

Dat is de reden waarom we bij B&T iedere dag werken voor, met en naast leiders in het onderwijs. Zodat zij hún plannen voor beter onderwijs kunnen realiseren. Want als hun partner zetten wij vol in op duurzame versterking van het onderwijs. 

Leiderschapstrajecten

Dit doen we vanuit al onze divisies en onderdelen. De adviseurs van B&T organisatieadvies begeleiden bijvoorbeeld leiderschaps- en strategietrajecten bij talloze scholen en schoolbesturen. Ook kunnen we u helpen om uw organisatie- of topstructuur onder de loep nemen. En we kunnen de werking en inrichting van de governancestructuur (helpen) doorlichten en ondersteunen bij een gewenste omzetting. Tevens bieden we een breed pakket aan dienstverlening op het terrein van onderwijskwaliteit.

Management development

Leiders die zich verder willen ontwikkelen kunnen terecht bij de B&T academie. Dat heeft een divers aanbod opleidingen en trajecten op het gebied van professionele en persoonlijke ontwikkeling, management development en coaching. En de Talenten Motivatie Analyse (TMA) dat inzicht in de eigen talenten en valkuilen biedt en zicht op je natuurlijke aanleg om bepaalde competenties te ontwikkelen. B&T development centers is een krachtig ontwikkelinstrument voor schoolleiders.

Perfecte match

B&T werving & selectie en B&T interim-management zoeken en leveren dagelijks (tijdelijke) leiders aan vele onderwijsorganisaties in het hele land. Van teamleiders en middenmanagers tot de zwaarste bestuurs- en directiefuncties en toezichthouders – we gaan altijd voor de perfecte match.

Gerelateerd nieuws

Nieuw: whitepaper ‘Analyse en (her)ontwerp topstructuur’

In deze nieuwe whitepaper maken we duidelijk wat een analyse van de inrichting, werking en impact van de topstructuur van onderwijsorganisaties vraagt. En hoe je een (her)ontwerp aanpakt.

14
sep
De Broedplaats: voor startende schoolleiders

Jij gaat als startende leider je stempel drukken op het onderwijs. Maar wat is goed leiderschap precies? Meld je aan voor De Broedplaats: dé ontmoetingsplek voor startende schoolleiders!

24
jun
Development center: versneller van ontwikkeling

In de leiderschapstrajecten van B&T wordt steeds vaker een Development Center aangeboden. Wat is dat precies en wat is de meerwaarde voor de deelnemers en hun organisatie? ‘Het is een cadeautje, een verrijking voor jezelf.’

09
apr