Interim-management in het onderwijs

De meerwaarde van een betrokken passant

Onze dienstverlening op het gebied van interim-management is de afgelopen jaren sterk gegroeid. In deze compacte publicatie vertellen we over onze aanpak. Dat illustreren we aan de hand van interviews met interim-managers en opdrachtgevers. De interviews gaan over de dilemma’s die we in de praktijk tegenkomen, en over hoe wij samen met medewerkers waarde kunnen toevoegen aan een onderwijsorganisatie.

Onderwijsorganisaties hebben een complexe opdracht. Ze moeten zorgen voor goed onderwijs, maar wat is dat precies? De voortdurende discussie in de maatschappij en de politiek over die vraag maakt het soms ingewikkeld om de juiste koers te bepalen. Bij het aansturen van een onderwijsorganisatie spelen verder uitdagingen als het leraren- en schoolleiderstekort. Bovendien kunnen zich onverwachte en lastige situaties voordoen: er valt iemand uit voor wie geen geschikte vervanger is, de kwaliteit van het onderwijs hapert of er is een financieel probleem. En soms is een cultuuromslag nodig. In al deze gevallen kan de inzet van een interim-manager een goede keuze zijn.

Expertise

Interim-managers brengen expertise mee die een opdrachtgever vaak niet in huis heeft. Zij kunnen ‘boven de materie hangen’, snel in kaart brengen wat er knelt en passende, soms verrassende aanpakken bedenken. En omdat ze kunnen reflecteren op diverse niveaus wordt ook het grotere geheel beter van hun inzet. Zij hebben de ervaring en doorzettingsmacht om beweging te creëren en naar een oplossing toe te werken.

Inspiratie

In deze bundel vertellen interim-managers hoe zij aan de slag gaan met uitdagingen en dilemma’s. Opdrachtgevers vertellen hoe dat in hun organisatie uitpakte. Tussen deze verhalen door maak je in zes korte hoofdstukken kennis met de uitgangspunten van ons interim-werk.

Aanvragen

Klik op onderstaande afbeelding om een gratis versie van het boek aan te vragen (in print of digitaal).

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.