Onderwijssafari flexibele leerroutes

Maatwerk in leren

Nieuwsgierig naar hoe andere scholen in het voortgezet onderwijs flexibilisering van onderwijs aanpakken? Neem dan deel aan de Onderwijssafari flexibele leerroutes. Een laagdrempelige manier om verdiepend kennis te maken met het waarom, hoe en wat van implementeren van flexibele leerroutes!

We nodigen leidinggevenden, projectleiders en kartrekkers uit die actief betrokken zijn bij de ontwikkeling of implementatie van meer maatwerk in hun onderwijs via flexibele leerroutes. Om ervoor te zorgen dat de ontwikkeling niet stopt aan het einde van de safari, geldt het nadrukkelijke advies om deel te nemen met twee personen per school. Er is ruimte voor deelname van 4 tot 8 scholen.

Wat mag je verwachten?

Met alle deelnemers gaan we ‘op safari’ langs de betrokken scholen. Elk duo heeft daarmee een keer de anderen op bezoek in zijn school. Voorafgaand geeft het ontvangende duo een casusbeschrijving ter voorbereiding, met daarin ook een vraag die op dat moment speelt binnen de school en een eerste reflectie daarop. Op locatie wordt de vraag systematisch besproken door de groep. Ook voegen de begeleiders een perspectief toe vanuit conceptueel denken, de theorie of onderzoek. De vraag en context van elke school staat een ochtend centraal.

Peer consultancy

Het gesprek richt zich op het leidinggeven aan de verandering in het onderwijs volgens de systematiek van peer consultancy. Het gesprek kan gericht zijn op een veranderkundige vraag (wat is mijn rol, hoe houd ik betrokkenheid vast, hoe maak ik van een kleine een grotere beweging?) en/of juist op een maatwerkvraag (wat gaat dit onze leerlingen opleveren, wat betekent maatwerk voor onze docenten?).

Eigen ontwikkeling

Kortom: in gesprek op locatie met gelijken die aan vergelijkbare ambities werken om kansengelijkheid te verbeteren! Alle deelnemers krijgen in verschillende contexten vragen en inzichten aangereikt waarmee de eigen ontwikkeling kan worden verrijkt.

Praktisch

De safari bestaat uit 5 tot 6 bijeenkomsten van een dagdeel, afhankelijk van het aantal deelnemende scholen. De kosten per school (max. 2 personen) bedragen € 1.750,- (vrijgesteld van btw).

Geïnteresseerd?

Neem dan meteen contact op met Caroline Offerhaus. Bekijk onze opleidingskalender voor het actuele aanbod. Mocht je daarin de onderwijssafari niet kunnen terugvinden maar wel geïnteresseerd zijn in deelname, stuur dan een mail naar academie@vbent.org. Wij nemen dan contact met je op zodra er nieuwe opleidingsdata zijn gepland.