Boomplantdag Trees for All

100.000 bomen in het Groene Woud in Boxtel

Op 8 februari plantten zeven B&T’ers ruim 100 bomen tijdens de boomplantdag van Trees for All. B&T is bedrijfsbospartner van Trees for All en helpt zo mee om de wereldwijde ontbossing tegen te gaan en de gevolgen van klimaatverandering te stoppen.

We hebben de bomen geplant in het Groene Woud in Boxtel, samen met medewerkers van andere bedrijfspartners van Trees for All. In dit Brabantse natuurgebied werkt Trees for All sinds 2020 aan de uitbreiding van leembossen. Deze bossen groeien op natte gronden, waardoor er veel planten en dieren leven. Het bos wordt aangeplant op plekken die vroeger voor landbouw werden gebruikt. Door de nieuwe bossen worden bestaande natuurgebieden met elkaar verbonden. Zo ontstaan er grote, aaneengesloten leefgebieden voor planten en dieren.

Inmiddels zijn er in het Groene Woud al 100.000 bomen geplant. Bekijk hier een video van deze mijlpaal. De komende jaren komen daar nog eens 100.000 bomen bij.

Bedrijfsbospartner

B&T is vanaf 2020 bedrijfsbospartner van Trees for All. Dat betekent dat we jaarlijks meer dan 1500 bomen doneren in Nederland en wereldwijd. Eerder plantten we bijvoorbeeld bomen aan in natuurgebied Zwart Water in Limburg. Meer informatie over Trees for All is te vinden op hun website.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.