B&T’s Bazen van Morgen: Sened en Sare

Op 6 juni namen kinderen door heel Nederland plaats in de directiestoel tijdens de tiende editie van JINC Baas van Morgen. JINC biedt met dit initiatief jongeren met verschillende achtergronden de kans om voor een dag de leiding te nemen. Sened en Sare waren dit jaar de Bazen van Morgen bij B&T.

We maakten op 6 juni kennis met Sened en Sare tijdens een ontbijtsessie bij MOVE Amsterdam. Op ons kantoor gingen ze in gesprek met algemeen directeur Hans van Willegen en Asri Pradasani van de personeelscommissie van B&T. Van hen kregen Sened en Sare de opdracht om een advies uit te werken voor het werven van de collega’s van morgen. De hele middag hebben ze daar hard aan gewerkt.

Trots

Aan het einde van de dag brachten ze hun advies uit. Adviseur Nynke Nysingh schoof ook aan. “We waren erg onder de indruk van hoe Sened en Sare hun opdracht hebben opgepakt”, vertelt Nynke. “Ze hebben ons echt aan het denken gezet met wat zij belangrijk vinden in een baan en bij een werkgever. Flexibel kunnen werken, sfeer en een fijne werkplek staan voor hen bovenaan. Salaris telt ook mee, maar is niet het belangrijkst.”

Bij de visualisaties die Sened en Sare maakten, gebruikten ze ook AI. Nynke: “Dat hadden wij niet bedacht en ze hebben dus hun eigen draai gegeven aan de opdracht. Daarmee hebben ze ons echt verrast. We zijn bijzonder trots op onze Bazen van Morgen!”

700 kinderen

Met JINC’s Baas van Morgen zien elk jaar honderden leerlingen uit het primair en voortgezet onderwijs van binnenuit hoe het er bij een bedrijf, gemeente, nieuwsmedium of culturele instelling aan toe gaat. Daniel Roos, algemeen directeur van JINC: “We laten zien hoe belangrijk het is om te investeren in het talent van de toekomst. Samen brengen we verschillende werelden bij elkaar en stimuleren we nieuwe perspectieven. Baas van Morgen vergroot de leefwereld van kinderen, en hun zelfvertrouwen en zelfbeeld.”

Aan de tiende editie namen dit jaar ruim 700 kinderen en bijna 500 organisaties deel, waaronder ABN AMRO, Arriva, BAM, BNP Paribas, Coca-Cola, Deloitte, DHL, Domino’s, Equans, EY, ilionx, NN en het ministerie van Defensie.

JINC is maatschappelijk partner van B&T. 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.