Judith van Twist maakte de overstap naar interim-management

"Met B&T sta je er niet alleen voor"

Judith van Twist maakte de overstap naar interim

Is werken op interim-basis iets voor mij? Om antwoord te krijgen op die vraag nam Judith van Twist vorig jaar deel aan de bijeenkomst 'Oriëntatie op interim' van B&T. Ze zegde haar vaste baan op, begon haar eigen adviesbureau en werkt nu met veel plezier onder andere als interimmer voor B&T.

Ruim veertien jaar werkte Judith van Twist op verschillende scholen bij een schoolbestuur in Utrecht. Ze hield zich bezig met opdrachten als een nieuwe start voor een kleine school of het verbeteren van een school met een zwak inspectieoordeel. “In dit soort klussen heb ik echt lol”, vertelt ze. “Dus toen ik toe was aan een nieuwe stap in mijn loopbaan, dacht ik al snel aan het werk op interim-basis.”

Om te kijken of dat echt iets voor haar is, nam ze vorig jaar deel aan de interim-dag van B&T. Tijdens die dag komen onderwerpen als inzicht in het eigen interim-profiel, het maken van probleemanalyses, acquireren en passend positioneren aan de orde. Van Twist: “Dat je een inkijkje krijgt in het interim-management en in B&T als organisatie vind ik heel positief. Door de workshops leerde ik de mensen van B&T kennen, maar zij leerden mij ook kennen. Na afloop volgde een open en eerlijk gesprek over de mogelijkheden en wensen.”

Juiste plek

Van Twist zegde haar baan op en startte haar eigen adviesbureau. Ze werkt nu als coach, onderwijsadviseur en interim-manager. “B&T huurt mij in als interimmer en dat bevalt me heel goed”, legt ze uit. “Op dit moment werk ik 3,5 dag per week als locatiedirecteur. Het werken aan onderwijskwaliteit en teambuilding ligt me. Ik hou ervan om mensen weer in hun kracht te zetten en op de juiste plek te krijgen. Dat er af en toe iemand vraagt of ik niet wil blijven, vind ik een mooi compliment.”

Judith van Twist Judith van Twist

Het gaat echter altijd om tijdelijke opdrachten, benadrukt Van Twist. “Juist daardoor kun je dingen in gang zetten, daar ligt mijn kracht. Als het eenmaal goed loopt, beleef ik er minder plezier aan. Wat dat betreft past het interim-management perfect bij me.”

Schaduwmanagement

Ze koos bewust voor B&T als organisatie, onder andere vanwege de begeleiding die ze krijgt in de vorm van schaduwmanagement. Hierbij krijgt de interimmer ondersteuning van een vaste adviseur. “Het is heel fijn dat je kunt sparren met een professional”, vindt Van Twist. “Het is prettig als iemand even kan meedenken en de juiste vragen weet te stellen om tegenwicht te bieden. Daardoor sta je er niet alleen voor.”

B&T organiseert daarnaast professionaliseringsdagen voor alle betrokken interimmers en andere zelfstandigen. “De dag over financiën vond ik heel interessant. Niet alleen verdiep je je kennis, maar je komt ook in contact met andere interimmers die voor B&T werken. Het is heel leuk en nuttig om ervaringen uit te wisselen.”

En dat contact is voor Van Twist misschien wel de belangrijkste reden om voor B&T te kiezen: “Als interimmer maak je geen deel meer uit van een organisatie, dat kan vrij eenzaam zijn. Voor mij is het belangrijk dat ik me ergens thuis voel, en bij B&T voelde dat door dit soort bijeenkomsten direct goed. Ik heb er mijn nieuwe werkomgeving gevonden.”

Nieuwsgierig geworden?

Nieuwsgierig geworden naar interim-management?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.