Nieuw: Kwaliteitsvragenlijst (V)SO+

Onderzoek de tevredenheid van ZML-leerlingen

Op een efficiënte en betrouwbare manier tevredenheidsonderzoek afnemen onder ZML-leerlingen was tot op heden vrijwel onmogelijk. Bestaande instrumenten waren niet afgestemd op het taalbegrip en abstractievermogen van deze specifieke doelgroep. Daar komt verandering in. Met het nieuwe B&T-instrument Kwaliteitsvragenlijst (V)SO+ kunt u binnenkort ook inzicht krijgen in de tevredenheid van leerlingen met een ontwikkelingsleeftijd van 5 tot 9 jaar.

Met de Kwaliteitsvragenlijst (V)SO+ kunt u inzicht krijgen in de tevredenheid van ZML-leerlingen, doordat de vraagstelling volledig is afgestemd op het taalbegrip en abstractievermogen van deze specifieke doelgroep. Bovendien kunt u met het instrument ook de standaardvragen van Vensters voor Verantwoording, inclusief de vragen met betrekking tot sociale veiligheid, bij deze leerlingen afnemen.

Kenmerken

  • op de doelgroep afgestemde vraagstelling;
  • één vraag per pagina;
  • automatische spraakondersteuning;
  • gebruik van picto’s;
  • eenvoudige antwoordschaal.

Wat is het?

De Kwaliteitsvragenlijst (V)SO+ werd in 2016 ontwikkeld door B&T organisatieadvies en Stichting Speciaal Centraal. Na een succesvolle testfase – die aantoonde dat het instrument valide en betrouwbare resultaten oplevert – besloot LECSO te investeren in de digitale doorontwikkeling. Dankzij deze investering kan B&T het nieuwe instrument vanaf 2017 beschikbaar stellen aan alle ZML-scholen.

Doet u mee?

Voor ZML-scholen die in 2017 aan de slag willen met tevredenheidsonderzoek onder ZML-leerlingen, organiseert B&T een speciaal traject. Dat bestaat uit een regionale kick-off, de onderzoeksfase en een terugkomdag voor de resultatenanalyse. Dankzij aanvullende middelen die LECSO investeert in de afname van het onderzoek op ZML-scholen, kunnen we dit traject aanbieden tegen een zeer aantrekkelijk tarief van € 150,- exclusief btw per school. Doet u mee?

Let op: de Kwaliteitsvragenlijst (V)SO+ heet inmiddels Qschool+.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.