Nieuw: Netwerk strategisch bestuurssecretarissen funderend onderwijs

Bent u bestuurssecretaris en op zoek naar aanscherping van uw eigen positionering? Vraagt u zich af hoe u collega's beter hun verantwoordelijkheden kunt laten nemen? Wilt u meer grip op uw functie en zoekt u theoretische en praktische verdieping? Meld u dan aan voor het nieuwe Netwerk strategisch bestuurssecretarissen funderend onderwijs.

De functie van bestuurssecretaris is binnen veel schoolbesturen nieuw, of tenminste in ontwikkeling. Mede hierdoor bestaan er nog veel vragen over de exacte taakinhoud, rol en positie (plek in de organisatie). Wat verwachten de diverse geledingen van de bestuurssecretaris, wat is de primaire ‘klant’, waar ligt de eerste loyaliteit en wie trekt er al snel aan het kortste eind? Dit levert de vraag op hoe de bestuurssecretaris in positie en – daarmee – effectief blijft. Terwijl het tegelijkertijd juist een van zijn taken is om andere actoren binnen de organisatie in positie te brengen of te houden.

Voor wie?

Om een antwoord op deze, en andere, vragen te vinden start B&T een Netwerk strategisch bestuurssecretarissen funderend onderwijs. Bedoeld voor secretarissen met een ‘spilfunctie’ bij het in positie brengen en houden van betrokkenen binnen de governance en bedrijfsvoering, met bijpassende externe taken in de omgeving van de organisatie. Ingeschaald in schaal 11 tot 13 en werkzaam in ten minste een middelgrote onderwijsorganisatie (vanaf circa 2500 leerlingen).

Wat is het?

Het netwerk start met individuele intakegesprekken en een gezamenlijke kick-off bijeenkomst op 27 september 2022. Daarna volgen er in het schooljaar 2022-2023 nog drie scholingsbijeenkomsten van circa 5 uur. Na dit eerste jaar bekijken we samen of voortzetting nuttig en gewenst is en in welke vorm en frequentie.

Wat levert het op?

Het netwerk wil bijdragen aan de versterking van de professionaliteit en ervaren regie op de eigen functie. Deelnemers zijn na afloop beter toegerust om hun complexe en veeleisende taak te vervullen en van nog grotere toegevoegde waarde te zijn voor hun organisatie. Het netwerk is nadrukkelijk gericht op een balans tussen geven en nemen.

Inschrijven

We streven naar een groep van circa 10 bestuurssecretarissen uit zowel primair, voortgezet als speciaal onderwijs. Bent u geïnteresseerd. Alle informatie over het netwerk en het aanmeldformulier vindt u hier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.