Positieve beoordeling boek ‘Kloof tussen mens en systeem’

De B&T-uitgave 'Kloof tussen mens en systeem. Vijf jaar passend onderwijs en nu verder' is positief besproken op de website van 'De Nieuwe Meso', vakblad over onderwijs en leiderschap.

“De auteurs gaan gedetailleerd, verhelderend en overzichtelijk in op het systeem: de voorbereidingen op de invoering van passend onderwijs (2005 – 2012) en de invoering van passend onderwijs (2014 – heden).” Aldus Klaas Pit, de auteur van de boekbespreking, die zelf in 2013 en 2014 als procesbegeleider betrokken was bij de invoering van passend onderwijs VO in een aantal regio’s met een hoge negatieve verevening.  “De vier hoofdstukken krijgen extra kleur en inhoud door de negen interviews met direct betrokkenen”, vervolgt hij. Zijn volledige artikel vindt u hier.

Ideaal

Het boek Kloof tussen mens en systeem verscheen in september 2019, aan de vooravond van de evaluatie van de wetgeving passend onderwijs door kabinet en Tweede Kamer. B&T-associees Marieke Dekkers en Nicole Teeuwen onderzochten wat er terechtgekomen is van het ideaal dat in 2014 ten grondslag lag aan de invoering van passend onderwijs: voor ieder kind het beste onderwijs. Zij spraken met tal van betrokkenen over de intenties van toen en het resultaat van nu, en komen met praktische aanbevelingen. Dit boek is hun bijdrage aan het nationale debat over passend onderwijs. Hun conclusie: de richting was goed, de uitvoering heeft groot onderhoud nodig.

Bestellen

Het boek is inmiddels aan zijn derde druk toe. U kunt het boek gratis downloaden.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.