Wat we doen

Ondersteuning op maat van een flexibel collectief

B&T communicatiecollectief begeleidt en adviseert onderwijsorganisaties bij de ontwikkeling en uitvoering van hun communicatie. Dat kan intern of extern zijn, of allebei. Onze specialisten hebben veel ervaring in het onderwijs.

Wij bieden alle mogelijke diensten aan op het gebied van communicatie, marketing en pr. Onze vaste kern is compact, maar samen met onze uitgebreide pool van specialisten hebben we alle denkbare expertise in huis. Bij elke opdracht zoeken wij de competenties en deskundigheid die daar het beste bij passen. Of het nu gaat om strategie, concept, middelen of tekst: B&T communicatiecollectief heeft de passende oplossing.

Wat we doen

Afhankelijk van jouw specifieke vraag en situatie kan B&T communicatiecollectief je op verschillende gebieden begeleiden.

Vragen die we regelmatig van onze opdrachtgevers krijgen, zijn:

  • ‘Help ons om ons unieke verhaal voor het voetlicht te brengen’ Lees meer
  • ‘Hoe kunnen we onszelf profileren als een aantrekkelijke werkgever?’ Lees meer
  • ‘Hoe zorgen we ervoor dat onze school weer aantrekkelijk wordt voor nieuwe leerlingen?’ Lees meer
  • ‘We willen graag dat onze collega’s weten waar we als organisatie naartoe gaan.’  Lees meer
  • ‘Hoe zorgen we voor betere interne communicatie?’ Lees meer
  • ‘We hebben een crisissituatie. Hoe gaan we hier qua communicatie mee om?’ Lees meer
  • ‘We hebben behoefte aan tijdelijke ondersteuning op het gebied van communicatie. Kunnen jullie hierbij helpen?’ Lees meer

Hoe we dat doen

Voordat we echt aan het werk gaan, vragen we je eerst: wat is de uitdaging en welk resultaat wil jij bereiken? Vervolgens maken we een plan van aanpak, waarin we beschrijven met welke overzichtelijke stappen we tot de gewenste situatie komen. Na akkoord op dit plan gaan we van start. We beginnen vaak met een analyse van de interne en externe situatie. Dit doen we samen met jou als opdrachtgever. Als we het eens zijn over de strategie kunnen we je begeleiden bij de ontwikkeling, inrichting en productie van communicatiemiddelen en -kanalen.

We luisteren goed, dringen door tot de essentie en ontzorgen. Kwaliteit en haalbaarheid zijn onze uitgangspunten. Precies daarin zijn wij sterk. Wij luisteren naar jouw vraag – en de vragen erachter – en zoeken het antwoord waar jij het meeste aan hebt. Bij de uitvoering regelen we alles tot in de puntjes. Zo komen we tot het beste resultaat binnen jouw budget.

De kracht van het netwerk

B&T communicatiecollectief gelooft in de kracht van netwerkorganisaties. Iedereen heeft zijn eigen talenten, niemand blinkt overal in uit. Afhankelijk van de opdracht brengen we de specialisten uit ons collectief bijeen die samen, als team, het beste resultaat kunnen leveren. Het projectmanagement is altijd in handen van een vaste medewerker van B&T communicatiecollectief.

1 + 1 = 3

B&T communicatiecollectief werkt nauw samen met de andere collega’s van B&T. We hebben een gemeenschappelijke visie en versterken elkaar, werkinhoudelijk en organisatorisch. Zo komt volgens ons een aangescherpte of nieuwe strategie van jouw organisatie pas tot z’n recht als je er helder over communiceert. En komt een in- en/of externe communicatiecampagne echt uit de verf als er verbinding is met de overkoepelende strategie. Daarom werken we vaak samen aan opdrachten. Dat hierbij 1 + 1 ook 3 kan zijn, hebben we al vaak laten zien.

Wil je meer weten?

Heb je vragen over B&T communicatiecollectief of wil je van gedachten wisselen over een communicatievraagstuk? Neem dan contact met ons op.

Claudia Smit
senior adviseur en directeur B&T communicatiecollectief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief