Wat we doen

Ondersteuning op maat van een flexibel collectief

B&T communicatiecollectief ondersteunt en adviseert onderwijsorganisaties bij de ontwikkeling en uitvoering van hun – interne en externe – communicatie. Onze specialisten hebben hun sporen binnen het vakgebied communicatie ruimschoots verdiend en bouwen op een ruime ervaring binnen de wereld van het onderwijs.

Wij bieden een volledig dienstenpakket op het gebied van communicatie, marketing en pr. Hoewel de vaste kern van B&T communicatiecollectief compact is, beschikken we met onze uitgebreide pool van specialisten over alle denkbare expertise. Bij elke opdracht zoeken wij de competenties en deskundigheid die daarvoor het meest passend zijn. Of het nu gaat om opdrachten op het gebied van strategie, concept, middelen of tekst: B&T communicatiecollectief biedt passende ondersteuning.

Wat we doen

Afhankelijk van uw specifieke uitdagingen, kan B&T communicatiecollectief u op verschillende gebieden ondersteuning bieden.

Vragen die we regelmatig van onze opdrachtgevers krijgen, zijn:

  • ‘Help ons om ons unieke verhaal voor het voetlicht te brengen’ Lees meer>>
  • ‘Hoe kunnen we onszelf profileren als een aantrekkelijke werkgever?’ Lees meer>>
  • ‘Hoe zorgen we ervoor dat onze school weer aantrekkelijk wordt voor nieuwe leerlingen?’ Lees meer>>
  • ‘We willen graag dat onze collega’s weten waar we als organisatie naartoe gaan.’  Lees meer>>
  • ‘Hoe zorgen we voor betere interne communicatie?’ Lees meer>>
  • ‘We hebben een crisissituatie. Hoe gaan we hier qua communicatie mee om?’ Lees meer>>
  • ‘We hebben behoefte aan tijdelijke ondersteuning op het gebied van communicatie. Kunnen jullie hierbij helpen?’ Lees meer>>

Hoe we dat doen

Voordat we echt aan het werk gaan, stellen we eerst de vraag: wat is de uitdaging en welk resultaat wilt u bereiken? Als we dat helder in beeld hebben maken we een plan van aanpak. Hierin beschrijven we in welke overzichtelijke stappen we tot de gewenste situatie komen. Na akkoord op dit plan gaan we van start. We beginnen vaak met een analyse van de interne en externe situatie. Dit doen we in directe samenspraak met u als opdrachtgever. Deze analyses vormen de basis voor het formuleren van de te volgen strategie. Zijn we het eens over de strategie, dan kunnen we u ondersteunen bij de ontwikkeling, inrichting en productie van communicatiemiddelen en -kanalen.

Onze werkwijze wordt gekenmerkt door goed luisteren, doordringen tot de essentie en ontzorgen. Ons uitgangspunt is daarbij altijd een focus op kwaliteit en haalbaarheid. Precies daarin zijn wij sterk. Wij luisteren naar uw vraag – en de vragen die daarachter schuilgaan – en zoeken daarbij het antwoord waarmee u het best gediend bent. In de uitvoering zorgen wij dat alles tot in de puntjes geregeld wordt. Het resultaat: optimaal binnen de mogelijkheden van uw budget.

De kracht van het netwerk

B&T communicatiecollectief is overtuigd van de kracht van netwerkorganisaties. Iedereen heeft zijn eigen talenten, niemand blinkt overal in uit. Afhankelijk van de opdracht brengen we die specialisten uit ons collectief bijeen die samen, als team, het beste resultaat kunnen realiseren. Het projectmanagement wordt altijd belegd bij iemand uit de vaste bezetting van B&T communicatiecollectief.

1+1=3

B&T communicatiecollectief is stevig ingebed binnen B&T. We delen niet alleen een gemeenschappelijke visie, maar ook werkinhoudelijk en op organisatorisch vlak weten we elkaar te vinden en versterken we elkaar. Zo komt naar onze overtuiging een aangescherpte of nieuwe strategie pas tot z’n recht als er helder over wordt gecommuniceerd. En zo komt een in- en/of externe communicatiecampagne echt uit de verf als er verbinding is gemaakt met de overkoepelende strategie. Daarom werken we regelmatig gezamenlijk aan opdrachten. Dat hierbij 1 + 1 ook 3 kan zijn hebben we meermaals laten zien.

Contact

Heeft u vragen over B&T communicatiecollectief, wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen of wilt u eens van gedachten wisselen over een communicatievraagstuk? Neem dan gerust contact met ons op.

Claudia Smit

senior adviseur en directeur B&T communicatiecollectief

Aanmelden voor onze nieuwsbrief