Werving leerlingen en studenten

Hoe trek je de juiste leerlingen of studenten aan?

Leerlingen en studenten (en hun ouders) laten hun keuze voor een school niet alleen bepalen door afstand of de keuze van vrienden. Ook andere dingen zijn belangrijk, zoals sfeer, onderwijsmethode, veiligheid, onderwijsresultaten, het gebruik van moderne hulpmiddelen en het schoolgebouw. Als je de doelgroep wilt aantrekken die aansluit bij het profiel van jouw onderwijsorganisatie, moet je weten waar je voor staat.

Samen met jou kunnen we in kaart brengen wat jouw school uniek maakt. Ook onderzoeken we welke doelgroep je wilt aanspreken en wat zij nodig hebben. Ten slotte kijken we hoe andere onderwijsorganisaties in jouw voedingsgebied zich profileren. Het is immers belangrijk dat je je van hen onderscheidt.

Vertrekpunt

Op basis hiervan stemmen we af hoe jouw school zich positioneert en welke propositie daarbij past. Dit is het vertrekpunt voor een communicatieaanpak waarmee je de juiste leerlingen of studenten aanspreekt om voor jouw school te kiezen. Behalve bij de aanpak kunnen wij je ook begeleiden bij het ontwikkelen en uitvoeren van wervingsactiviteiten en campagnes.

Wil je meer weten?

Heb je vragen over B&T communicatiecollectief of wil je van gedachten wisselen over een communicatievraagstuk? Neem dan contact met ons op.

Claudia Smit
senior adviseur en directeur B&T communicatiecollectief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief