Werving leerlingen en studenten

Hoe trekt u de juiste leerlingen of studenten aan?

Het is vandaag de dag niet meer zo dat leerlingen/studenten (en hun ouders) hun keuze voor een school alleen laten bepalen door aspecten als dichtbij of de keuze van vrienden. Andere zaken spelen ook een belangrijke rol. Denk aan sfeer, onderwijsmethode, veiligheid, onderwijsresultaten, het gebruik van moderne hulpmiddelen, het schoolgebouw enzovoort.

Om ervoor te zorgen dat u de doelgroep aantrekt die aansluit bij het profiel van uw onderwijsorganisatie, is het belangrijk dat zij weet waar u voor staat. Wij ondersteunen u door in kaart te brengen wat de unieke identiteit is van uw school. Ook onderzoeken we welke doelgroep u wenst aan te spreken en wat hun behoeften zijn. Ten slotte brengen we in kaart hoe andere onderwijsorganisaties in uw voedingsgebied zich profileren. Het is immers van belang om onderscheidend te zijn.

Vertrekpunt

Op basis van dit alles stemmen we af wat de positionering van uw school is en welke propositie hierop aansluit. Dit vormt het vertrekpunt voor een communicatieaanpak waarmee u de juiste leerlingen/studenten aanspreekt om voor uw school te kiezen. Behalve bij de aanpak kunnen wij u ook ontzorgen bij de ontwikkeling, invulling en uitvoering van wervingsactiviteiten en campagnes.

Contact

Heeft u vragen over B&T communicatiecollectief, wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen of wilt u eens van gedachten wisselen over een communicatievraagstuk? Neem dan gerust contact met ons op.

Claudia Smit

senior adviseur en directeur B&T communicatiecollectief

Aanmelden voor onze nieuwsbrief