Crisiscommunicatie

Hoe voorkom je reputatieschade?

Een crisis kan elk moment ontstaan. Denk aan een brand, een hack van het IT-systeem, een conflict met een leerling of een negatief bericht in de pers. Met de juiste aanpak kun je reputatieschade voorkomen.

Wij kunnen je begeleiden bij crisiscommunicatie. Preventief, maar ook als de crisis al is ontstaan. Zo kunnen we een draaiboek voor crisiscommunicatie maken, of een kernboodschap en een Q&A opstellen. Of een mediatraining geven, waardoor je een heldere boodschap naar de pers kunt afgeven en naar andere stakeholders. Zo voorkom je dat je verkeerd wordt begrepen. We kunnen ook de woordvoering verzorgen namens jouw organisatie. Kortom: afhankelijk van jouw wensen en de capaciteit en kennis in jouw organisatie doen we een voorstel op maat.

Wil je meer weten?

Heb je vragen over B&T communicatiecollectief of wil je van gedachten wisselen over een communicatievraagstuk? Neem dan contact met ons op.

Gerelateerd nieuws

Een crisis? U kunt er wél iets aan doen!

B&T communicatiecollectief organiseerde op 1 oktober een webinar over reputatie- en crisismanagement. Deelnemers leerden hoe ze hun reputatie kunnen versterken, hun risico’s beter inschatten en hun weerbaarheid vergroten.

Claudia Smit
senior adviseur en directeur B&T communicatiecollectief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief