Interne communicatie

Hoe raken jouw medewerkers meer verbonden?

Misschien bekruipt je zo nu en dan het gevoel ‘onze onderwijsorganisatie moet zich regelmatig aanpassen aan de eisen van de huidige tijd, alleen hoe krijg ik mijn medewerkers hierin mee?’ Over het algemeen vinden mensen veranderingen maar niets. Dit betekent immers vaak dat ze vertrouwde dingen moeten loslaten.

Je hebt een goede interne communicatiestrategie nodig om veranderingen tot een succes te maken. Medewerkers en managers zullen moeten weten wat er gaat veranderen, waarom het nodig is en wat het toekomstperspectief is. Een goede aanpak van de interne communicatie draagt bij aan het vertalen van abstracte visies en organisatieaanpassingen naar alle lagen in de organisatie. Daarnaast maakt het de voordelen van de veranderingen duidelijk, creëert het draagvlak en zet het mensen in beweging.

Effectieve aanpak

Wij kunnen je begeleiden bij het ontwikkelen en uitrollen van een effectieve interne communicatie. Ook als jouw organisatie geen grote veranderingen doorvoert. Afhankelijk van jouw specifieke wensen bedenken we samen een strategie en ontwikkelen we de middelen om de strategie tot leven te brengen.

Wil je meer weten?

Heb je vragen over B&T communicatiecollectief of wil je van gedachten wisselen over een communicatievraagstuk? Neem dan contact met ons op.

Claudia Smit
senior adviseur en directeur B&T communicatiecollectief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief