Interne communicatie

Hoe raken uw medewerkers meer verbonden?

Wellicht bekruipt u zo nu en dan het gevoel ‘wij moeten ons als onderwijsorganisatie regelmatig aanpassen aan de eisen van de huidige tijd, alleen hoe krijg ik mijn medewerkers hierin mee?’ Over het algemeen vinden mensen binnen organisaties veranderingen maar niets. Dit betekent immers vaak het loslaten van het vertrouwde.

De rol van een goede interne communicatiestrategie is essentieel om veranderingen tot een succes te maken. Medewerkers en managers zullen moeten weten wat er gaat veranderen, waarom het nodig is en wat het toekomstperspectief is. Een goede aanpak van de interne communicatie draagt bij aan het vertalen van abstracte visies en organisatieaanpassingen naar alle lagen in de organisatie. Daarnaast maakt het de voordelen van de veranderingen duidelijk, creëert het draagvlak en zet het de mensen in beweging.

Effectieve aanpak

Wij kunnen u begeleiden bij het ontwikkelen en uitrollen van een effectieve aanpak van uw interne communicatie. Ook in het geval dat uw organisatie geen grote veranderingen doorvoert. Afhankelijk van uw specifieke wensen kunnen we u ondersteunen bij het bedenken van de strategie, maar ook bij het ontwikkelen en produceren van middelen om de strategie tot leven te brengen.

Contact

Heeft u vragen over B&T communicatiecollectief, wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen of wilt u eens van gedachten wisselen over een communicatievraagstuk? Neem dan gerust contact met ons op.

Claudia Smit

senior adviseur en directeur B&T communicatiecollectief

Aanmelden voor onze nieuwsbrief