Merk en identiteit

Jouw unieke verhaal voor het voetlicht

Het is voor onderwijsorganisaties steeds belangrijker dat zij weten wat hen uniek maakt. Zowel voor collega’s, de arbeidsmarkt, leerlingen, als de buitenwereld. Immers: het aantrekken en behouden van nieuwe medewerkers gaat niet vanzelf. Net als de instroom van nieuwe leerlingen of studenten. Wil je de aantrekkingskracht van je onderwijsorganisatie vergroten, dan moet je weten waar je voor staat.

Samen met jouw team brengen wij in kaart wat de identiteit is van jouw organisatie. We gebruiken daarvoor bijvoorbeeld interne interviews, extern onderzoek en creatieve workshops. Waarom werken of leren mensen bij jouw organisatie? Van de opbrengsten maken we een verhaal dat de basis is van jouw communicatiestrategie. Zowel intern als extern.

Vijf stappen

Om scholen en andere onderwijsorganisatie te begeleiden bij het versterken van hun merkwaarde hebben wij een eigen aanpak ontwikkeld: In vijf stappen naar een sterk merk.


Merk en identiteit spelen ook een belangrijke rol bij het aantrekken van nieuwe leerlingen of studenten.

Wil je meer weten?

Heb je vragen over B&T communicatiecollectief of wil je van gedachten wisselen over een communicatievraagstuk? Neem dan contact met ons op.

Gerelateerd nieuws

Hoe maak je van het hoogste punt een hoogtepunt?

B&T communicatiecollectief werd kortgeleden door Sint Josephscholen Nijmegen benaderd met een dubbele vraag. Help ons kinderen te werven voor het nieuwe Kindcentrum De Boomgaard en genereer aandacht voor de nieuwe naam en het nieuwe gebouw van Kindcentrum Het Octaaf.

De ziel van de school onder woorden gebracht

Visies en beleidsstukken zijn prachtig, maar kun je ook uitleggen wat je nou precies doet op je school? VSO ’t Korhoen zocht ondersteuning om dat onder woorden te brengen en vond die bij B&T communicatiecollectief. Dat bracht de ziel van de school naar voren.

Claudia Smit
senior adviseur en directeur B&T communicatiecollectief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief