Nieuw: leergang Kwaliteit en ambitie in het VO

In november 2024 start een nieuwe, verdiepende leergang Kwaliteit en ambitie in het VO. Het is een vervolg op onze succesvolle basisleergang Kwaliteitszorg in het VO. “Oud-deelnemers aan die leergang gaven al langer aan behoefte te hebben aan verbreding en verdieping”, zegt adviseur en kerndocent Caroline Offerhaus. “Mede daarom hebben we dit nieuwe aanbod ontwikkeld.”

Waar het in de basisleergang draait om de cyclische aanpak van kwaliteitszorg, staan in het verdiepende programma de vier competenties van kwaliteitsmedewerkers centraal: onderzoek, ondersteunen, verbinden en adviseren. Rode draad is de vraag: hoe neem ik vanuit míjn rol en positie anderen mee in het kwaliteitsdenken?

Voor wie?

Deze verdiepende leergang is gericht op bovenschools (beleids)medewerkers, kwaliteitsmedewerkers in de school, leidinggevenden met kwaliteitszorg in hun portefeuille en docenten van kwaliteitsteams.

Voorwaarde voor deelname is dat je de basisleergang Kwaliteitszorg in het VO van B&T hebt afgerond. Heb jij dat (nog) niet gedaan, maar denk je dat deze leergang goed aansluit bij competenties die je ergens anders hebt opgedaan? Neem dan contact op met Caroline Offerhaus voor een intakegesprek.

Werkwijze

De leergang Kwaliteit en ambitie in het VO bestaat uit vier intensieve bijeenkomsten van een dag. Met behulp van de denkmodellen van de basisleergang verbreden en verdiepen we eerder verworven inzichten. We maken daarbij gebruik van literatuur en onderzoek, casuïstiek (van de deelnemers en van ons) en werk-/gespreksopdrachten. Ook is er ruimte voor minicolleges en gastdocenten.

Geïnteresseerd?

Hier vind je alle informatie over de leergang Kwaliteit en ambitie in het VO, inclusief het inschrijfformulier. Heb je vragen? Neem dan contact op met Caroline Offerhaus.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.