Professionalisering voor ib’ers

Tijd voor ontwikkeling!

Het onderwijs in de scholen is weer begonnen! Het lesgeven op afstand hebben we nu (deels) ingeruild voor halve klassen. Deze vreemde tijd vraagt om nieuwe ideeën en oplossingen, maar biedt ook ruimte en behoefte om stil te staan bij de huidige praktijk. Wij dagen jullie hier graag toe uit!

Leren via filmpjes en opdrachten

Wij bieden intern begeleiders (ib’ers) de kans om samen met ons te professionaliseren. In 6 filmpjes nemen we u gedurende 3 weken mee in verschillende theorieën rondom het werk als ib’er. Zo werken we aan de thema’s kwaliteitszorg, een systemische blik op de organisatie, mijn plek als ib’er, denken in driehoeken en veranderkunde. Ieder filmpje kunt u kijken op het moment dat u het beste uitkomt. Bij elk filmpje ontvangt u een verwerkingsopdracht die uitdaagt om naar uw eigen werksituatie te kijken. “Hoe is dit voor mij en mijn school?”

Contact met de docenten

Gedurende het traject plannen we twee keer een gezamenlijk webinar of een conferencecall waarin we met elkaar de vragen rondom de theorie bespreken, de opdrachten bekijken en reflecteren op het eigen handelen.

Onderling kennis uitwisselen

Tevens bieden we u een platform waar de deelnemers met elkaar contact kunnen hebben, vragen kunnen stellen en ideeën uit kunnen werken.

Coachingsgesprek

Mocht u (aanvullend) behoefte hebben aan een individueel (digitaal) coachingsgesprek, dan kan dit natuurlijk.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.