Nieuw netwerk voor leidinggevenden van een bestuursbureau

Word een effectieve verbinder

De functie van leidinggevende bestuursbureau is in opkomst. Het is een dynamische baan, op een van de lastigste plekken in de organisatie. B&T start een nieuw netwerk dat leidinggevenden op deze positie meer grip geeft bij het uitoefenen van hun functie.

Het netwerk leidinggevenden bestuursbureau laat deelnemers zien hoe zij onderwijs en bedrijfsvoering beter kunnen verbinden. Het biedt theoretische en praktische verdieping, inspirerende uitwisseling van ervaringen en de mogelijkheid om een kring van collega’s op te bouwen.

Concrete handvatten

“Het sparren met B&T heeft mij veel gebracht als programmamanager bedrijfsvoering”, vertelt Peter Schep, Manager ICT & Programmamanager bedrijfsvoering bij PCOU Willibrord. Hij heeft in het verleden regelmatig met adviseurs van B&T samengewerkt. “Het heeft me de inzichten en concrete handvatten gegeven om een volgende stap te maken. Ik verwacht dat dit netwerk veel toegevoegde waarde zal hebben voor collega-leidinggevenden. Als (staf)hoofd bedrijfsvoering heb je behoefte aan verdieping, bijvoorbeeld op het gebied van governance, en ook aan verbreding van kennis over het funderend onderwijs.”

Geïnteresseerd?

Het netwerk is bedoeld voor leidinggevenden die werken op een grote VO-school of op bestuursniveau voor ten minste een middelgrote onderwijsorganisatie (vanaf circa 2.500 leerlingen). Zou je mee willen doen? Neem dan contact op met één van de begeleiders, Joost Janssen of Willemien Bakker. Meteen inschrijven kan ook.

We starten dit najaar ook een tweede editie van het netwerk voor strategisch bestuurssecretarissen in het funderend onderwijs. Voor dat netwerk kun je je hier inschrijven.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.