Respectvol werken aan resultaat

Werken met en voor mensen, een relatie opbouwen en in korte tijd zowel mens als organisatie leren kennen en proberen te doorgronden: dat is wat ik fantastisch vind in mijn huidige functie als werving- en selectieadviseur bij B&T.

Samen met een school(organisatie) op zoek gaan naar een nieuwe directeur, rector, bestuurder of toezichthouder die het vak beheerst én past bij de organisatie. Snel de dynamiek, wensen en cultuur binnen een organisatie aanvoelen en daar de meest passende benaderingswijze bij vinden. Ik voel mij in mijn huidige functie als een vis in het water.

Zorgvuldig en betrokken

Ik werk sinds 2007 bij B&T. De eerste jaren hield ik mij vooral bezig met assessments, de afgelopen vijf jaar bijna exclusief met het begeleiden van werving- en selectietrajecten binnen het onderwijs door heel Nederland. De focus ligt daarbij vooral op het primair, voortgezet en beroepsonderwijs.

De begeleiding van groepen en individuen loopt als een rode draad door mijn carrière. Vanuit mijn kennis over en ervaring met team- en procesbegeleiding en gespreksvoering ben ik in staat om een sfeer te creëren waarbinnen ik op inspirerende wijze een zorgvuldig selectieproces kan begeleiden. Ik hecht aan een goede balans tussen enerzijds de focus op resultaat en anderzijds het warm en respectvol omgaan met zowel de mensen in de organisatie als de kandidaten. Dit krijg ik ook vaak terug van opdrachtgevers. Zij zien een zorgvuldige procedure, die betrokken wordt begeleid, als grote meerwaarde in het zoekproces naar de nieuwe collega.

Zoektocht

Waar ik vroeger dacht dat ik het best tot mijn recht zou komen in een vaste werkomgeving, gericht op langdurige relaties, blijkt nu dat juist de afwisseling mij als professional heeft laten groeien in flexibiliteit en onafhankelijkheid. Die afwisseling daagt mij uit om elke keer opnieuw, voor elke nieuwe opdrachtgever, mijn uiterste best te doen om de meest passende procedure en de best passende kandidaten te vinden. De beste man of vrouw op de juiste plek: voor organisaties is dat van wezenlijk belang. Ik vind het fantastisch dat ik hen daarbij mag ondersteunen. Dat is het spannendst én het leukst: zonder zelf op de voorgrond te treden aansluiten bij de mores van de mensen met wie je deze boeiende zoektocht naar een nieuwe leidinggevende/bestuurder/toezichthouder onderneemt. Dat stelt organisaties in de gelegenheid zich met al hun kwaliteiten te laten zien aan kandidaten en stelt kandidaten in staat om hun kwaliteiten tot hun recht te laten komen. Ook voor mij is het iedere keer weer een persoonlijke zoektocht, die hopelijk nog lang mag duren.