Communicatiecollectief

Ontwikkeling en uitvoering van jouw communicatie

Onze specialisten hebben alle denkbare expertise in huis en veel ervaring in de onderwijswereld.

Dit doen wij

Merk en identiteit

Het is voor onderwijsorganisaties steeds belangrijker dat zij weten wat hen uniek maakt. Immers: het aantrekken en behouden van nieuwe medewerkers gaat niet vanzelf. Net als de instroom van nieuwe leerlingen of studenten. Wil je de aantrekkingskracht van je onderwijsorganisatie vergroten, dan moet je weten waar je voor staat.

Werving medewerkers

De arbeidsmarkt is krap, zeker in het onderwijs. Het vinden, interesseren en overtuigen van de juiste kandidaten vereist een inventieve aanpak. Hoe beter je weet waar je als organisatie voor staat, hoe beter kandidaten weten of ze bij jou willen solliciteren.

Werving leerlingen en studenten

Leerlingen en studenten (en hun ouders) laten hun keuze voor een school niet alleen bepalen door afstand of de keuze van vrienden. Ook andere dingen zijn belangrijk, zoals sfeer, onderwijsmethode, veiligheid, onderwijsresultaten, het gebruik van moderne hulpmiddelen en het schoolgebouw. Als je de doelgroep wilt aantrekken die aansluit bij het profiel van jouw onderwijsorganisatie, moet je weten waar je voor staat.

Online- en social marketing

Online- en social media zijn dé tools om jouw doelgroep te bereiken. We ontwikkelen online strategieën, maken aansprekende content en publiceren berichten en advertenties op de kanalen waar jouw doelgroep zich bevindt. Uiteraard zijn de resultaten meetbaar en inzichtelijk voor jou.

Interne communicatie

Misschien bekruipt je zo nu en dan het gevoel ‘onze onderwijsorganisatie moet zich regelmatig aanpassen aan de eisen van de huidige tijd, alleen hoe krijg ik mijn medewerkers hierin mee?’ Over het algemeen vinden mensen veranderingen maar niets. Dit betekent immers vaak dat ze vertrouwde dingen moeten loslaten. Een goede interne communicatiestrategie is essentieel om veranderingen tot een succes te maken.

Crisiscommunicatie

Een crisis kan elk moment ontstaan. Denk aan een brand, een hack van het IT-systeem, een conflict met een leerling of een negatief bericht in de pers. Met de juiste aanpak kun je reputatieschade voorkomen. Wij kunnen je begeleiden bij crisiscommunicatie. Preventief, maar ook als de crisis al is ontstaan.

Tijdelijke ondersteuning

Soms heb je behoefte aan versterking van je eigen communicatieafdeling. Bijvoorbeeld omdat er een groot project van start gaat. Een tijdelijke teamleider kan dan een uitkomst zijn. Wat de reden ook is, wij hebben de interim-communicatieprofessional die jij nodig hebt.

Ik ben communicatieprofessional

Wij zijn overtuigd van de kracht van netwerkorganisaties. Iedereen heeft zijn eigen talenten, niemand blinkt overal in uit. Afhankelijk van de opdracht brengen we die specialisten uit ons collectief bijeen die als team het beste resultaat kunnen realiseren.

Wil jij een bijdrage leveren aan het onderwijs? Wij zijn altijd op zoek naar professionals (vormgevers, tekstschrijvers, adviseurs) om het collectief te vergroten. Neem contact op met Claudia Smit, directeur van B&T communicatiecollectief, en ontdek de mogelijkheden.

Nieuws over het communicatiecollectief

Meer berichten

Communicatie­professionals op interim-basis

B&T communicatiecollectief krijgt regelmatig de vraag om een communicatieteam te versterken. Bijvoorbeeld voor de werving van nieuwe leerlingen. Een interim-communicatieprofessional kan dan uitkomst bieden.

Samen op reis naar een inspirerend strategisch beleidsplan

Een strategisch beleidsplan is mooi, maar kun je het ook inzetten als vliegwiel voor verdere ontwikkeling? Zodat scholen er echt mee aan de slag gaan. Stichting Katholiek Onderwijs Enschede ging de uitdaging aan. Samen met B&T maakte ze een ’tour d’amour’ richting een breed gedragen, scherp geformuleerd en inspirerend koersplan.

Hoe maak je van een nieuw schoolgebouw een droomschool?

Denk mee over onze visie en een eigentijdser onderwijsconcept. En help ons om onze nieuwe school goed te positioneren en profileren. Met deze dubbele vraag klopte Hanife Sak, directeur van Kindcentrum De Leertuin, een jaar geleden aan bij B&T. Onlangs werd het nieuwe kindcentrum feestelijk geopend. “We groeien, de kinderen zijn gelukkig en er is meer rust in de school.”

Onze agenda

Altijd op de hoogte van onze activiteiten en die van externe partijen

Opdrachtgevers over B&T communicatiecollectief

De Vuurvogel staat weer goed op de kaart

Conny Morpurgo, Directeur Basisschool De Vuurvogel

We hebben het moderne onderwijs waar we van droomden, een nieuwe uitstraling, gelukkige kinderen en ouders, een groeiende school en veel meer rust. Hier kunnen we jaren mee verder.

Hanife Sak, Directeur Kindcentrum De Leertuin

Ik hou niet van blauwdrukken. B&T heeft echt maatwerk geleverd. Ons strategietraject, de Tour d’Amour, heeft ons veel gebracht.

Marc Nij Bijvank, Bestuursvoorzitter Stichting Katholiek Onderwijs Enschede