Communicatiecollectief

Wij ondersteunen en adviseren onderwijsorganisaties bij de ontwikkeling en uitvoering van hun communicatie. Onze specialisten hebben hun sporen binnen het vakgebied verdiend en bouwen op een ruime ervaring binnen de wereld van het onderwijs.

Arbeidsmarktcommunicatie

Nederland kampt met een krappe arbeidsmarkt, zeker binnen de onderwijssector. Het vergt een inventieve aanpak om toch de juiste kandidaten te vinden, te interesseren en te overtuigen. Hoe beter u weet waar u als organisatie voor staat, hoe beter kandidaten weten of ze bij u willen solliciteren. Wij helpen u zich te profileren als aantrekkelijk werkgever.

Merk en identiteit

Voor onderwijsorganisaties wordt het steeds belangrijker om helder te hebben wat hen uniek maakt. Immers: het aantrekken en behouden van nieuwe medewerkers is vandaag de dag geen vanzelfsprekendheid. Net zoals de instroom van nieuwe leerlingen of studenten. Wij kunnen u helpen de aantrekkingskracht van uw organisatie te vergroten.

Werving leerlingen en studenten

Het is vandaag de dag niet meer zo dat leerlingen/studenten (en hun ouders) hun keuze voor een school alleen laten bepalen door aspecten als dichtbij of de keuze van vrienden. Om ervoor te zorgen dat u de doelgroep aantrekt die aansluit bij het profiel van uw onderwijsorganisatie, is het belangrijk dat zij weet waar u voor staat. Wij ondersteunen u door in kaart te brengen wat de unieke identiteit is van uw school.

Interne communicatie

Wellicht bekruipt u zo nu en dan het gevoel ‘wij moeten ons als onderwijsorganisatie regelmatig aanpassen aan de eisen van de huidige tijd, alleen hoe krijg ik mijn medewerkers hierin mee?’ De rol van een goede interne communicatiestrategie is essentieel om veranderingen tot een succes te maken. Wij kunnen u begeleiden bij het ontwikkelen en uitrollen van een effectieve aanpak van uw interne communicatie.

Crisiscommunicatie

Een crisissituatie kan zich op elk moment voordoen. Denk aan een brand, een conflict met een leerling of een negatief bericht in de pers. U zult altijd willen voorkomen dat dergelijke situaties reputatieschade opleveren. Wij kunnen u daarbij helpen. Zowel in preventieve zin als in het geval de crisis zich al aandient.

Tijdelijke ondersteuning

Soms heeft een onderwijsorganisatie behoefte aan extra versterking van haar eigen communicatiecapaciteit. Bijvoorbeeld omdat er een omvangrijk project van start gaat. Wat de reden ook is, wij kunnen u tijdelijk ondersteunen met ons veelzijdige team van ervaren interim-communicatieprofessionals.

Ik ben communicatieprofessional

Wij zijn overtuigd van de kracht van netwerkorganisaties. Iedereen heeft zijn eigen talenten, niemand blinkt overal in uit. Afhankelijk van de opdracht brengen we die specialisten uit ons collectief bijeen die met en voor het onderwijs, als team, het beste resultaat kunnen realiseren.

Wil jij een bijdrage leveren aan het onderwijs? Wij zijn altijd op zoek naar professionals (vormgevers, tekstschrijvers, adviseurs, etc.) om het collectief te vergroten. Neem contact op met Claudia Smit, directeur van B&T communicatiecollectief, en ontdek de mogelijkheden.

Vacature digital marketeer

B&T communicatiecollectief zoekt een digital marketeer die verantwoordelijk wordt voor alle online en social campagnes die wij in opdracht van het onderwijs voeren. Een baan van betekenis, waarin jij de ruimte hebt om jezelf en je eigen rol verder te ontwikkelen.

Nieuws over het communicatiecollectief

Meer berichten
Een andere kijk op het aantrekken van medewerkers

Hoewel B&T jaarlijks circa 120 werving- en selectieprocedures met succes afrondt, blijkt door de krappe arbeidsmarkt ook weleens dat een klassieke manier van medewerkers werven onvoldoende oplevert. Het kan dan interessant zijn om met een andere blik naar werving te kijken.

31
mei
Innovatief werven bleek een succes voor Ronduit

Bestuurder Jan Zijp van Ronduit zag zich het afgelopen voorjaar voor een moeilijke opgave gesteld: in korte tijd tijdens de lockdown drie nieuwe locatiedirecteuren vinden voor het volgend schooljaar. Met behulp van een bijzondere wervingsprocedure van B&T communicatiecollectief slaagde Ronduit toch in deze missie.

15
sep
Hoe maak je van het hoogste punt een hoogtepunt?

B&T communicatiecollectief werd kortgeleden door Sint Josephscholen Nijmegen benaderd met een dubbele vraag. Help ons kinderen te werven voor het nieuwe Kindcentrum De Boomgaard en genereer aandacht voor de nieuwe naam en het nieuwe gebouw van Kindcentrum Het Octaaf.

30
jun

Actueel

Onze agenda

Opdrachtgevers over B&T communicatiecollectief

Basisschool De Vuurvogel Uithoorn

De Vuurvogel staat weer goed op de kaart

Dutch International Schools

We weten weer exact waar we voor staan