Communicatiecollectief

Wij ondersteunen en adviseren onderwijsorganisaties bij de ontwikkeling en uitvoering van hun communicatie. Onze specialisten hebben hun sporen binnen het vakgebied verdiend en bouwen op een ruime ervaring binnen de wereld van het onderwijs.

Merk en identiteit

Voor onderwijsorganisaties wordt het steeds belangrijker om helder te hebben wat hen uniek maakt. Immers: het aantrekken en behouden van nieuwe medewerkers is vandaag de dag geen vanzelfsprekendheid. Wij kunnen u helpen de aantrekkingskracht van uw organisatie te vergroten.

Werving medewerkers

Nederland kampt met een krappe arbeidsmarkt, zeker binnen de onderwijssector. Het vergt een inventieve aanpak om toch de juiste kandidaten te vinden, te interesseren en te overtuigen. Hoe beter u weet waar u als organisatie voor staat, hoe beter kandidaten weten of ze bij u willen solliciteren. Wij helpen u zich te profileren als aantrekkelijk werkgever.

Werving leerlingen

Het is vandaag de dag niet meer zo dat leerlingen/studenten (en hun ouders) hun keuze voor een school alleen laten bepalen door aspecten als dichtbij of de keuze van vrienden. Om ervoor te zorgen dat u de doelgroep aantrekt die aansluit bij het profiel van uw onderwijsorganisatie, is het belangrijk dat zij weet waar u voor staat. Wij ondersteunen u door in kaart te brengen wat de unieke identiteit is van uw school.

Online- en social marketing

Online- en social media zijn dé tools om jouw doelgroep te bereiken. We ontwikkelen online strategiën, creëren aansprekende content en publiceren berichten en advertenties op de kanalen waar jouw doelgroep zich bevindt. Uiteraard zijn de resultaten meetbaar en inzichtelijk voor jou.

Interne communicatie

Wellicht bekruipt u zo nu en dan het gevoel ‘wij moeten ons als onderwijsorganisatie regelmatig aanpassen aan de eisen van de huidige tijd, alleen hoe krijg ik mijn medewerkers hierin mee?’ De rol van een goede interne communicatiestrategie is essentieel om veranderingen tot een succes te maken. Wij kunnen u begeleiden bij het ontwikkelen en uitrollen van een effectieve aanpak van uw interne communicatie.

Crisiscommunicatie

Een crisissituatie kan zich op elk moment voordoen. Denk aan een brand, een conflict met een leerling of een negatief bericht in de pers. U zult altijd willen voorkomen dat dergelijke situaties reputatieschade opleveren. Wij kunnen u daarbij helpen. Zowel in preventieve zin als in het geval de crisis zich al aandient.

Tijdelijke ondersteuning

Soms heeft een onderwijsorganisatie behoefte aan extra versterking van haar eigen communicatiecapaciteit. Bijvoorbeeld omdat er een omvangrijk project van start gaat. Wat de reden ook is, wij kunnen u tijdelijk ondersteunen met ons veelzijdige team van ervaren interim-communicatieprofessionals.

Ik ben communicatieprofessional

Wij zijn overtuigd van de kracht van netwerkorganisaties. Iedereen heeft zijn eigen talenten, niemand blinkt overal in uit. Afhankelijk van de opdracht brengen we die specialisten uit ons collectief bijeen die met en voor het onderwijs, als team, het beste resultaat kunnen realiseren.

Wil jij een bijdrage leveren aan het onderwijs? Wij zijn altijd op zoek naar professionals (vormgevers, tekstschrijvers, adviseurs, etc.) om het collectief te vergroten. Neem contact op met Claudia Smit, directeur van B&T communicatiecollectief, en ontdek de mogelijkheden.

Nieuws over het communicatiecollectief

Meer berichten
B&T Ontdekkingstocht kansengelijkheid

Op woensdag 21 juni organiseert B&T een Ontdekkingstocht kansengelijkheid. Met boeiende sprekers en een fietstocht langs bijzondere initiatieven en projecten in Rotterdam. Wil jij inspiratie opdoen en meepraten over mogelijkheden om gelijke kansen voor onze jeugd te bevorderen? Meld je dan vandaag nog aan!

06
mei
Communicatieprofessionals op interim-basis

B&T communicatiecollectief krijgt regelmatig de vraag om een communicatieteam te versterken. Zo had een communicatieafdeling onvoldoende capaciteit om de start van een nieuwe school te begeleiden. Door de inzet van een interim-communicatieprofessional van B&T kon een paar maanden later de werving van nieuwe leerlingen beginnen. Met succes!

05
mei
Samen op reis naar een inspirerend strategisch beleidsplan

Een strategisch beleidsplan is mooi, maar kun je het ook inzetten als vliegwiel voor verdere ontwikkeling? Zodat scholen er echt mee aan de slag gaan. Stichting Katholiek Onderwijs Enschede ging de uitdaging aan. Samen met B&T maakte ze een ’tour d’amour’ richting een breed gedragen, scherp geformuleerd en inspirerend koersplan.

23
jan

Actueel

Onze agenda

Opdrachtgevers over B&T communicatiecollectief

Basisschool De Vuurvogel Uithoorn

De Vuurvogel staat weer goed op de kaart

Dutch International Schools

We weten weer exact waar we voor staan