Diensten & thema’s

Arbeidsmarktcommunicatie

De arbeidsmarkt is krap, zeker in het onderwijs. Het vinden, interesseren en overtuigen van de juiste kandidaten vereist een inventieve aanpak. Hoe beter je weet waar je als organisatie voor staat, hoe beter kandidaten weten of ze bij jou willen solliciteren.

Merk en identiteit

Het is voor onderwijsorganisaties steeds belangrijker dat zij weten wat hen uniek maakt. Immers: het aantrekken en behouden van nieuwe medewerkers gaat niet vanzelf. Net als de instroom van nieuwe leerlingen of studenten. Wil je de aantrekkingskracht van je onderwijsorganisatie vergroten, dan moet je weten waar je voor staat.

 

Werving leerlingen en studenten

Leerlingen en studenten (en hun ouders) laten hun keuze voor een school niet alleen bepalen door afstand of de keuze van vrienden. Ook andere dingen zijn belangrijk, zoals sfeer, onderwijsmethode, veiligheid, onderwijsresultaten, het gebruik van moderne hulpmiddelen en het schoolgebouw. Als je de doelgroep wilt aantrekken die aansluit bij het profiel van jouw onderwijsorganisatie, moet je weten waar je voor staat.

Online- en social marketing

Online- en social media zijn dé tools om jouw doelgroep te bereiken. We ontwikkelen online strategieën, maken aansprekende content en publiceren berichten en advertenties op de kanalen waar jouw doelgroep zich bevindt. Uiteraard zijn de resultaten meetbaar en inzichtelijk voor jou.

Interne communicatie

Misschien bekruipt je zo nu en dan het gevoel ‘onze onderwijsorganisatie moet zich regelmatig aanpassen aan de eisen van de huidige tijd, alleen hoe krijg ik mijn medewerkers hierin mee?’ Over het algemeen vinden mensen veranderingen maar niets. Dit betekent immers vaak dat ze vertrouwde dingen moeten loslaten. Een goede interne communicatiestrategie is essentieel om veranderingen tot een succes te maken.

Crisiscommunicatie

Een crisis kan elk moment ontstaan. Denk aan een brand, een hack van het IT-systeem, een conflict met een leerling of een negatief bericht in de pers. Met de juiste aanpak kun je reputatieschade voorkomen. Wij kunnen je begeleiden bij crisiscommunicatie. Preventief, maar ook als de crisis al is ontstaan.

Tijdelijke ondersteuning

Soms heb je behoefte aan versterking van je eigen communicatieafdeling. Bijvoorbeeld omdat er een groot project van start gaat. Een tijdelijke teamleider kan dan een uitkomst zijn. Wat de reden ook is, wij hebben de interim-communicatieprofessional die jij nodig hebt.