Om het verschil te maken, voor de leerlingen en vooral voor dat ene kind.

Onderwijs is een vak met grote maatschappelijke betekenis. Onderwijs doet ertoe. De kwaliteit van onderwijs doet ertoe. Die kwaliteit staat of valt met de mensen die in het onderwijs werken. Zij zijn het kapitaal binnen het onderwijs. Zij zijn degenen die het verschil kunnen maken. Na ruim 32 jaar binnen het onderwijs gewerkt te hebben in verschillende rollen en functies, mag ik nu als adviseur bij B&T/Fenom bijdragen aan de ontwikkeling van goed onderwijs.

De context

Ik kijk altijd eerst naar wat goed gaat. En wat mensen drijft. Daar sluit ik op aan. Ik ga uit van het geheel en de samenhang daarbinnen. Ik kijk met een systeem blik en werk oplossingsgericht vanuit het vertrouwen dat de oplossing er vaak al is. Het is een kwestie van anders kijken, anders belichten.

Ik werk altijd met oog en aandacht voor de context. Dat maakt dat ik steeds in verbinding blijf met het geheel waarin de vraag zich voordoet en de ontwikkelingen binnen de koers weet te temporiseren. Het werken vanuit ruimte en vertrouwen is voor mij essentieel.

Puzzels leggen

Het best kom ik tot mijn recht in situaties waar spanning op staat. Waar ik met groepen mensen kan puzzelen om hun ambitie te realiseren. Om samen te zoeken naar mogelijkheden en grenzen.

Onderwerpen waar ik me graag mee bezig houdt zijn:

  • Leiderschapsontwikkeling
  • Passend onderwijs
  • Zorg-ondersteuningsstructuur
  • Organisatie-ontwikkeling
  • Samenwerking met ouders
  • Kwaliteitsbeleid
  • Werving en selectie

Bergen

Ik ben een echte buitenliefhebber met een passie voor Scandinavië. Ik houd van buitensporten, fietsen, hiken (bij voorkeur in hartje winter in Scandinavië) en bergbeklimmen. Ik kom dan ook graag in Zwitserland. In de bergen heb ik geleerd kleine doelen te stellen als je de hoge berg wilt beklimmen. Goed te kijken en luisteren naar de context. En daar naar te handelen. Ook als dat betekent dat je vandaag de traverse niet kunt doen.