2FN – Digitale netwerkmap

Tweefasen-netwerk

Digitale netwerkmap

Zoals jullie wellicht weten bestaat er een digitale netwerkmap Tweefasen-leerroute via Microsoft Teams. Het is dé plek om informatie uit te wisselen, ervaringen te delen en vragen aan elkaar te stellen. Ook vind je er allerlei interessante artikelen en onderzoeken.

Je vindt de digitale netwerkmap Tweefasen-leerroute hier. De doelen ervan sluiten aan bij die van ons netwerk: 

  1. Je kunt elkaar vragen stellen via posts, die direct voor alle andere netwerkleden zichtbaar zijn om eventueel te beantwoorden of te kunnen verwijzen (“Wie heeft er een goed voorbeeld voor het post-examenprogramma wiskunde?”).
  2. Je kunt voorbeelden en informatie uitwisselen over specifieke onderwerpen die uitwerking vragen in je Tweefasen-leerroute, door het delen van documenten die je binnen je eigen school gebruikt bij het implementeren van een Tweefasen-leerroute. 
  3. Je kunt er interessante artikelen vinden die wij (en jullie evenzeer) delen. 

Wat plaatsen wij in de map?

  • Informatie vanuit de netwerkbijeenkomsten. In de submap 2021 vind je onder andere de presentatie van 12 oktober.
  • Halfjaarlijkse nieuwsbrieven.  
  • Interessante onderzoeken of artikelen.  

Submap per school 

Per school hebben we een submap aangemaakt. Hierin kun je documenten plaatsen die ook interessant zijn voor netwerkcollega’s. Denk hierbij aan: 

  • PTA’s voor de verschillende vakken.
  • Vakleerlijn voor Tweefasen-leerroute.
  • Functie-/taakomschrijving projectleider.
  • ‘Good practices’ van informatie- en kennisdeling binnen je team.

Voor scholen die de tweefasen-leerroute al langer aanbieden: zouden jullie in de map van je eigen school willen kijken of de informatie die daarin staat nog actueel is en waar dat niet het geval is deze willen vervangen? 

Vragen

Indien jullie vragen aan ons hebben, kunnen jullie ons ook via ‘posts een vraag stellen. Op deze manier zijn de vragen die binnen scholen spelen meteen inzichtelijk voor het gehele netwerk en kunnen jullie elkaar wellicht ook ondersteunen – velen van jullie zijn inmiddels al ervaringsdeskundigen!