Onderwijs is zó belangrijk als het gaat om de toekomst van jongeren

Als werving-en-selectieadviseur vind ik het belangrijk om ervoor te zorgen dat de juiste persoon op de juiste plek terecht komt. Dat klinkt cliché, maar er is niets zo belangrijk om op een bevlogen manier je werk te kunnen doen. Dat geldt ook voor mijzelf. Ik doe dit werk niet voor niets al zo lang.

In mijn functie probeer ik de juiste vragen te stellen aan zowel de opdrachtgever als de kandidaat, zodat een optimale match kan ontstaan. Als dat lukt, ben ik tevreden.

Organisaties die ‘ertoe doen’

Tijdens mijn loopbaan heb ik er eigenlijk altijd voor gezorgd dat ik kon werken voor organisaties die ‘er toe doen’. En nu dus ook binnen het onderwijs. Een sector waar momenteel veel beweging is en vooral dan is het zo belangrijk om de juiste mensen te vinden. Onderwijs is cruciaal als het gaat om de toekomst van jongeren. En het voelt ontzettend goed om hieraan een bijdrage te kunnen leveren.

Verbinding

Mijn kracht zit in de verbinding, goed kunnen luisteren en doorvragen. Ik wil alles weten van een opdrachtgever, zodat ik de juiste kandidaat bij wijze van spreken ‘voor me kan zien’. En dat geldt natuurlijk ook in mijn gesprekken met kandidaten. Er is niets mooier dan een kandidaat te laten vertellen waar hij of zij warm voor loopt.

Jongeren

Ik ben geboren en getogen in Nijmegen. Ik heb een HRM-opleiding afgerond en een brede werkervaring op dat vakgebied. Ik woon al jaren met veel plezier in Amsterdam. Ik sport graag in het Flevopark en ga graag met vrienden uit eten. Buiten mijn werk zet ik me in voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat doe ik via JINC, die hen laat kennismaken met allerlei beroepen, zodat ze kunnen ontdekken welk werk bij hun talenten past. Ook verzorgen ze sollicitatietrainingen. Zo krijgen dankzij JINC jaarlijks meer dan 65.000 basisschool- en vmbo-leerlingen de kans om te groeien.