De vertaalslag maken van strategie naar praktijk

Mijn interesse voor het onderwijs is gewekt doordat ik verschillende trainingen heb gegeven op het gebied van empowerment. Ook heb ik leerlingen met een achterstand op de arbeidsmarkt begeleid. En namens JINC heb ik jonge medewerkers van Albert Heijn geholpen hun huiswerk goed te doen. Vervolgens ben ik als zelfstandige allerlei opdrachten gaan doen voor onderwijsinstellingen, zowel op het gebied van bedrijfsvoering als HRM.

Voordat ik bij B&T aan de slag ben gegaan, heb ik bij Bursar Society gewerkt. Zij verzorgen onder andere traineeships op het gebied van onderwijsmanagement. Samen met bestuurders leiden ze jonge academici op voor een vooraanstaande positie in het onderwijs. Zo willen ze vernieuwing in het onderwijs realiseren. Mijn werkzaamheden waren heel divers en lagen op het terrein van onderzoek, advies, projectcoördinatie en interim-management. Zo heb ik onderwijsinstellingen geholpen een gesprekkencyclus te ontwikkelen en in te voeren. Ook heb ik een proces rondom de totstandkoming van een functiehuis begeleid, en ergens de administratieve organisatie verbeterd. Verder voerde ik projecten uit op het gebied van procesmanagement, heb ik het HR-procesmanagement in kaart gebracht, verbetertrajecten begeleid en formatieplannen opgesteld.

Ontwikkeling

Als adviseur bij B&T wil ik onderwijsorganisaties helpen met hun strategisch HRM-beleid. Mijn strategische kwaliteiten combineer ik met een actiegerichte aanpak. Ik vind het belangrijk om HRM-plannen niet alleen aan de bestuurstafel te ontwikkelen maar oog te hebben voor alle medewerkers binnen een organisatie. Om zo de vertaalslag te maken van strategie naar praktijk.

Inspiratie

Ik laat me graag inspireren door mensen als Nelson Mandela en Oprah Winfrey. Ik vind het interessant om op zoek te gaan naar het verhaal achter de mens en te ontdekken hoe mensen naar de wereld kijken. Ik ben heel geïnteresseerd in psychologie, omdat het je inzichten kan opleveren die je kunnen helpen je doel te bereiken.

Werkgeluk

Werkgeluk vind ik voor elke organisatie een belangrijk thema, zeker ook binnen het onderwijs. Je kunt hieraan werken door echt het gesprek met elkaar aan te gaan, niet omdat de cao het voorschrijft. Oprechte aandacht en tijd vrij maken voor elkaar is van belang voor zowel de werkgever als de werknemer.