Kwaliteitszorg in samenwerkingsverbanden

Hoe meten we de kwaliteit van passend onderwijs?

Samenwerkingsverbanden bestaan ongeveer vijf jaar. De vragen uit de begintijd zijn opgelost. Nu komen nieuwe vragen in beeld, die niet zo zeer gaan over de inrichting maar veel meer over de richting van het samenwerkingsverband: hoe kunnen we passend onderwijs verbeteren, hoe kunnen we nog effectiever zijn, hoe kunnen we ongewenste situaties vaker voorkomen en kansen beter benutten?

Dat zijn vragen die te maken hebben met kwaliteit. Wat is eigenlijk goed passend onderwijs, waar meten we dat aan af? Wanneer kun je tevreden zijn, en waarover eigenlijk? Wat is kwaliteit van passend onderwijs eigenlijk, en hoe meten we dat?

Ron Benjamins en Martine Fuite (adviseurs B&T) hebben een brochure gemaakt, in opdracht van het Steunpunt Passend Onderwijs. Dit gebeurde samen met een werkgroep van medewerkers van samenwerkingsverbanden. De brochure bevat een visie op kwaliteitszorg waarin veel aspecten op hun plek vallen en te hanteren zijn. Met die visie kan een samenwerkingsverband haar eigen doelen stellen, accenten leggen en beleid ontwikkelen. Of andersom: gemaakte keuzes onderbouwen en in een betekenisvol kader en samenhang plaatsen.

Brochure

De brochure is gratis te downloaden via deze link.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.