Nieuws List Pagina

10 van de 363 berichten

‘Het goede gesprek daadwerkelijk voeren. Dat was voor ons echt belangrijk.’ Aan het woord is Roos Bakx, Kwartiermaker Ondersteuningsbureau van CKC Drenthe. Ze refereert aan een traject voor gespreksvoering voor 45 directeuren dat B&T afgelopen schooljaar verzorgde.

Het schoolleiderstekort is niet op te lossen wanneer we doorgaan met het doorschuiven en ‘rondpompen’ van de bestaande groep schoolleiders. Het vergroten van de beroepsgroep door middel van doorstroom en zij-instroom biedt wel perspectief, vertelt Pauline Zwaal-Arora, directeur B&T werving & selectie.

Margret Mes werkt sinds oktober 2023 als interim-beleidsadviseur onderwijs bij de Stichting Voortgezet Onderwijs Kennemerland (SVOK). Tijdens haar eerste maanden als interimmer volgde ze de driedaagse introductietraining ‘Interim-leiderschap in het onderwijs’ van B&T.

Jelle Mulder nam het afgelopen schooljaar deel aan het netwerk Strategisch bestuurssecretarissen van B&T. ‘Je ontdekt welke interventies je kunt plegen om het effect van je werk te vergroten.’

door Joost Janssen

Joost Janssen, senior adviseur en directeur B&T organisatieadvies, schreef voor het tijdschrift BSM het artikel ‘De schoolleider: verantwoordelijkheid op niveau’. Het artikel verschijnt komend najaar. We geven alvast een voorproefje van het artikel.

Op 6 juni namen kinderen door heel Nederland plaats in de directiestoel tijdens de tiende editie van JINC Baas van Morgen. JINC biedt met dit initiatief jongeren met verschillende achtergronden de kans om voor een dag de leiding te nemen. Sened en Sare waren dit jaar de Bazen van Morgen bij B&T.

door Mark Wassenaar

B&T organisatieadvies, B&T werving & selectie en B&T interim-management mogen tot en met 2026 opnieuw het predicaat ‘Cedeo erkend’ voeren. Uit de onlangs verschenen rapportages van klanttevredenheidsonderzoeker Cedeo blijkt dat opdrachtgevers zeer te spreken zijn over de dienstverlening van B&T.

door Mark Wassenaar

In november 2024 start een nieuwe, verdiepende leergang Kwaliteit en ambitie in het VO. Het is een vervolg op onze succesvolle basisleergang Kwaliteitszorg in het VO.

Sinds 2022 werkt Fadoua Achgaph als interim beleidsadviseur Strategisch HRM op het Rijswijks Lyceum. Haar opdracht was om zeven SHRM-thema’s te ontwikkelen op basis van het nieuwe schoolplan én om de implementatie ervan te begeleiden. Rector Maarten Passet kijkt samen met Fadoua terug op dit voorbeeld van B&T Realisatiekracht.

De functie van leidinggevende bestuursbureau is in opkomst. Het is een dynamische functie, op een van de lastigste plekken in de organisatie. B&T start een nieuw netwerk dat leidinggevenden op deze positie meer grip geeft bij het uitoefenen van hun functie.