Vanuit verbinding ontwikkelen

Vanaf mijn 7e wist ik dat ik het onderwijs in wilde. Mijn eerste baan was meteen in het speciaal onderwijs, waar nog altijd mijn hart ligt. Daar merkte ik dat, welke belemmeringen er ook zijn, kinderen altijd willen ‘leren’. Eén van mijn drijfveren is het verschil maken voor leerlingen.

In het speciaal onderwijs heb ik ontdekt dat de relatie essentieel is om met elkaar een ontwikkeling in gang te zetten. Dat gegeven vormt voor mij het fundament om verder op te bouwen. Zowel op leerlingniveau als op schoolniveau. Dat laatste heb ik mogen ervaren als directeur. Niet alleen binnen de school, maar zeker ook met partners buiten de school.

Verbinden impliceert dat er (re)acties zijn tussen jou en je omgeving. Door vraagstukken samen te bekijken en te onderzoeken, ontstaan er in mijn ogen duurzame oplossingen. Vanuit mijn adviseurschap kan ik hieraan een bedrage leveren.

Onderwijs en kwaliteit

Als directeur ben ik in wisselende samenstellingen bezig geweest met de onderwijskwaliteit binnen de school. Ook heb ik op bestuurlijk niveau binnen het samenwerkingsverband meegedacht over passend onderwijs en de rol die het speciaal onderwijs hierin kan hebben. Op welke wijze kunnen de werelden van het regulier en speciaal onderwijs dichter bij elkaar komen? Mijn droom is dat het speciaal onderwijs een leerroute wordt binnen het regulier onderwijs.

Als adviseur verzorg ik externe audits, begeleid ik directies op leiderschap en onderwijskwaliteit en denk ik mee over passend onderwijs. Altijd vanuit het oogpunt: wordt de leerling hier beter van?

Geocachen

In mijn vrije tijd geocache ik graag met mijn gezin. Onze kinderen noemen dit ‘schatzoeken’. Het eindpunt is bekend, maar de weg er naartoe ligt nog open. Meestal leggen we dan ook het dubbele aantal kilometers af dan beschreven staat. Zo is het ook vaak met ontwikkeltrajecten. Het eindpunt staat vast, de weg er naar toe is beschreven, maar de praktijk leert dat het toch net even anders loopt. Ik vind het mooi om deze weg samen met klanten te bewandelen en hen daarbij te ondersteunen.