Verbinding is essentieel om de ander verder te helpen

De onderwijsprofessionals zijn voor mij het fundament van goed onderwijs. Met hen verbinding zoeken en ze zó ondersteunen dat het onderwijs duurzaam verbetert, dat zoek ik in elke opdracht.

Observeren, luisteren en (de juiste) vragen stellen zijn vaardigheden die ik als cognitief neuropsycholoog en gezondheidsethicus sterk heb ontwikkeld heb. En die nu in mijn werk als adviseur elke dag terugkomen. Ik houd ervan nieuwe kennis te absorberen en te analyseren, maar ook om deze over te dragen op anderen en te koppelen aan de ervaringen van de onderwijspraktijk.

Keukens

Als adviseur bij B&T krijg ik een kijkje in eindeloos veel keukens. En hoewel de Nederlandse keuken qua gerechten vrij beperkt is, is zij op het gebied van onderwijs zeer divers. Toch hebben al deze keukens een belangrijke overeenkomst: overal zet men zich in voor de ontwikkeling van kinderen en jongeren. De diversiteit in mijn werk geeft me energie. Daarnaast vind ik het een uitdaging om te zoeken naar verbinding: waar kunnen keukens van elkaar leren en wat kan ik betekenen in dit leerproces?

Energie

Ik richt me voornamelijk op vraagstukken rondom passend onderwijs, strategieontwikkeling en onderwijskwaliteit. Dat doe ik in adviestrajecten en als docent van leergangen en trainingen. Mijn energie en wens om nieuwe dingen te leren in combinatie met de mogelijkheden die B&T hiervoor biedt, zorgen er daarnaast geregeld voor dat ik me ook ontwikkel op andere gebieden.

Rock ‘n’ roll

In mijn vrije tijd geef ik met veel plezier rock ‘n’ roll dansles. Dansen is vooral leuk als er sprake is van verbinding met je danspartner, met de muziek en met de sfeer op de dansvloer. Als docent probeer ik de condities te creëren om deze verbinding tot stand te brengen. Dat betekent dat ik zoek naar wat een cursist nodig heeft om te leren en vooral ook om plezier te hebben in het dansen. Wat dat betreft sluit het aan op mijn werk als adviseur: in beide contexten is verbinding maken essentieel om de ander verder te laten komen.