Nieuwe vragenlijsten Q360 met open vragen

B&T heeft nieuwe vragenlijsten ontwikkeld binnen het instrument Q360. Vanaf nu kunnen ook intern begeleiders en directeuren in het PO, teamleiders en rectoren in het VO en bestuurders in het PO en VO Q360 inzetten om feedback van collega’s verzamelen.

De ontwikkelvragen in de nieuwe lijsten zijn gestructureerd aan de hand van rollen die passen bij de betreffende functie. Denk aan een ‘stuurmens’ voor de bestuurder of een ‘strateeg’ voor de rector. Per rol zijn verschillende gesloten vragen geformuleerd.

Open vragen

Daarnaast zijn er voor elke rol ook twee open vragen beschikbaar om dieper op bepaalde zaken in te kunnen gaan. Een voorbeeld: een van de open vragen bij de rol ‘inspirator’ van de bestuurder luidt ‘Hoe zou de bestuurder nog meer energie kunnen losmaken bij zijn medewerkers?’. Op deze manier kunt u meer en meer specifieke feedback vergaren over uw functioneren.

Ontwikkeling

Q360 is een hulpmiddel voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. U kunt het gebruiken om feedback te verzamelen van collega’s ‘boven’, ‘onder’ en ‘naast’ u (360 graden). U vult de vragenlijst ook zelf in. Op die manier wordt duidelijk of het beeld over het eigen functioneren aansluit bij de beleving van anderen. De resultaten worden vergeleken met die van referentiegroepen en vormen de basis voor een ontwikkelingsperspectief.

Meer weten over de mogelijkheden en de prijzen van Q360? Kijk hier op onze website.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.